Maruševčani mjerili tlak, šećer i masnoće, a dobili i upute kako očuvati zdravlje Foto: Općina Maruševec

Maruševčani mjerili tlak, šećer i masnoće, a dobili i upute kako očuvati zdravlje

Varaždinske vijesti | 14.6.2019. u 19:00h | Objavljeno u Našim krajem

U povodu obilježavanja 14. lipnja – Svjetskog dana darivatelja krvi, kao i dolaska ljeta te svakodnevnih velikih vrućina, Udruga žena Maruša i Općina Maruševec organizirali su u četvrtak preventivno zdravstveno predavanje pod nazivom "Zajedno do zdravlja".

Uoči predavanja, u zgradi Općine Maruševec učenici i nastavnici Srednje škole Maruševec provodili su mjerenje krvnog tlaka, masnoće i šećeri u krvi te vrijednosti PSA (prostatičnog specifičnog antigena), kojem su se odazvali brojni građani, što je razveselilo načelnika Općine Maruševec Damira Šprema i zamjenika načelnika Marija Klapšu koji je i sam pristupio mjerenju.

Okupljenima se obratila predsjednica Udruge žena Maruša Maruševec Mirjana Podbojec koja je predstavila najmlađu Udrugu na području općine Maruševec, njezine ciljeve i aktivnosti te zahvalila svim institucijama koje su pomogle u organizaciji predavanja. Načelnik Damir Šprem zahvalio svim zdravstvenim djelatnicima koji su posvetili svoje vrijeme kako bi građani općine Maruševec dobili informacije o svom trenutnom zdravstvenom stanju, ali i upute kako čuvati svoje zdravlje, posebice u vrijeme visokih temperatura.

Na predavanju o važnosti dobrovoljnog darivanja krvi govorile su ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Ivanec Jasminka Ruhek i dr. Dina Nenadić iz Odjela za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin. O prevenciji karcinoma prostate govorila je dr. Sunčana Milić, dok su dr. Sandra Kirin i patronažna sestra Anica Kolenko iz Doma zdravlja Varaždinske županije govorile o prevenciji karcinoma debelog crijeva i važnosti pravilne prehrane i kretanja.

Osim akcije mjerenja i preventivnog predavanja, u cilju pružanja skrbi korisnicima izvan zdravstvenih ustanova patronažne sestre Doma zdravlja Varaždinske županije tijekom cijele godine, svakog četvrtka u jutarnjim terminima, na području općine Maruševec provode zdravstveno savjetovanje za sve zainteresirane građane.

130619-marusa-predavanje-2_Large.jpeg

130619-marusa-predavanje-3_Large.jpeg

130619-marusa-predavanje-10_Large.jpeg

130619-marusa-predavanje-16_Large.jpeg

130619-marusa-predavanje-17_Large.jpeg

130619-marusa-predavanje-18_Large.jpeg