Načelnik općine Martijanec Marijan Horvat Foto: VV arhiva

Martijanec dobio proračun za 2017., najveća stavka izgradnja vrtića

I.D./Varaždinske vijesti | 8.12.2016. u 12:20h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Proračun Općine Martijanec za 2017. godinu iznosi 15,6 milijuna kuna. Načelnik općine Marijan Horvat proračun je nazvao razvojnim, a s njim se složila i većina općinskih vijećnika pa je dokument i usvojen na sjednici Općinskog vijeća u srijedu.

Najveća stavka je 5,5 milijuna kuna za prvu fazu izgradnje općinskog dječjeg vrtića, a vrtić bi se trebao graditi europskim novcem. Iako natječaj još nije raspisan, dokumenti čekaju spremni i kapitalni projekt je uvršten u proračun kako bi Martijanec spremno dočekao raspisivanje natječaja.

- Općina se već dugo bori za izgradnju vrtića jer Martijanec je vjerojatno jedina općina u županiji bez ustanove predškolskog odgoja. Ukoliko sve bude prema planu, Martijanec bi s još 3, 8 milijuna kuna sljedeće godine napokon dobio dječji vrtić - istaknuto je na sjednici.

Općina je svoje prihode ostavila na lanjskoj razini, dok se ostatak novca očekuje s nacionalne razine i iz fondova.

Sve proračunske stavke imaju jedan cilj, bolji standard mještana općine – rekao je načelnik Horvat nakon sjednice.

Osim ovog kapitalnog projekta, u proračun je uvrštena i modernizacija javne rasvjete, poboljšanje prometne infrastrukture, uređenje groblja i još niz komunalnih, kulturnih i društvenih projekata.