MARTIJANEC Akcijom "Zelena čistka" pokazali kako se vodi briga o okolišu! Foto: Općina Martijanec

MARTIJANEC Akcijom "Zelena čistka" pokazali kako se vodi briga o okolišu!

VV | 6.3.2023. u 15:44h | Objavljeno u Našim krajem

Prvom ovogodišnjom velikom akcijom "Zelena čistka" koju je Općina Martijanec ove subote organizirala na području Gornjeg Martijanca i Rivalna, nastavljene su aktivnosti na uređenju i očuvanju prirode i okoliša.

Načelnik Općine Martijanec Branimir Nađ zahvalio je svima koji su odvojili svoje slobodno vrijeme i prisustvovali akciji "Zelena čistka".

- Općina Martijanec i žitelji ove općine mogu biti primjer svima drugima. Istaknuo bih kako je naša općina pri vrhu uključenosti u sustav odvojenog prikupljanja otpada na području PRE-KOM-a, a s ovakvim angažmanom, pri vrhu ćemo i dalje ostati – rekao je Nađ napomenuvši kako ovakve akcije bude svijest o važnosti gospodarenja otpadom s ciljem očuvanja okoliša, prirode i planeta Zemlje.

Zelena čistka jednodnevna je akcija čišćenja divljih odlagališta otpada koja je na području Općine Martijanec privukla velik broj volontera i mještana.

- Ovo je prva ovogodišnja "Zelena čistka" koju smo odradili na području Općine. Veseli me što u akciji sudjeluje velik broj naših mještana, i mladih i starijih s istim ciljem – osvještavanja o važnosti primarnog odvajanja otpada i sanacije ilegalnih odlagališta – izjavio je Nađ i napomenuo kako je svim mještanima općine, kao i samoj Općini, stalo do očuvanja prirode što ovim akcijama i dokazuju.

Tko je sve sudjelovao u akciji pogledajte u velikoj fotogaleriji.