Marko Brezovec predsjednik Općinskog vijeća općine Kneginec Foto: Općina Gornji Kneginec

Marko Brezovec predsjednik Općinskog vijeća općine Kneginec

Varaždinske vijesti | 31.5.2021. u 08:00h | Objavljeno u Našim krajem

U četvrtak, 27. svibnja održana je konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća općine Gornji Kneginec.

Nakon prozivke izabranih vijećnika i utvrđivanja kvoruma, te izbora Mandatne komisije i Odbora za izbor i imenovanja, izabran je predsjednik Općinskog vijeća te njegova dva potpredsjednika. Za predsjednika Općinskog vijeća jednoglasno je izabran Marko Brezovec (HDZ), za potpredsjednika iz redova vladajuće većine izabran je Robert Đuranec (HSS BR), a za potpredsjednika iz redova oporbenih vijećnika izabran je Vjeran Vitez (SDP).

U Općinskom vijeću, koje ukupno broji 13 vijećnika, Hrvatska demokratska zajednica ima apsolutnu većinu vijećnika, njih sedam (Marko Brezovec, Danijela Novosel Turković, Nikola Lihtar, Matija Lukinec, Željka Škrlec, Kristina Špicer, Mario Koren), a njihovi koalicijski partneri, koalicija DKS-HNS-HSS Braće Radić, imaju tri vijećnika (Robert Đuranec, Ivica Kaniški, Mirko Cvek).

SDP ima jednog vijećnika (Vjeran Vitez), dok Reformisti imaju dva vijećnika - to su Rade Stopinšek i kandidat s liste Reformista koji će u Općinskom vijeću zamijeniti Danijela Meštrića, koji sukladno Zakonu o lokalnim izborima i odredbe o nespojivosti dužnosti, ne može obnašati dužnost vijećnika (budući da je ravnatelj Uprave za nadzor, žalbe, razvoj informacijskog sustava i digitalizaciju u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine).

kneginec_opcinsko_vijece_27052021_2.jpg

kneginec_opcinsko_vijece_27052021_3.jpg

kneginec_opcinsko_vijece_27052021_4.jpg

kneginec_opcinsko_vijece_27052021_1.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci