Marko Brezovec novi je predsjednik kneginečkog Općinskog vijeća Foto: Općina Gornji Kneginec

Marko Brezovec novi je predsjednik kneginečkog Općinskog vijeća

Varaždinske vijesti | 5.3.2020. u 09:56h | Objavljeno u Našim krajem

Nakon što je Anđelko Mihalić, koji je izabran u kneginečko Općinsko vijeće s liste Hrvatske demokratske zajednice na lokalnim izborima 2017. godine, aktivirao svoj vijećnički mandat, preostao je važiti mandat dosadašnjem vijećniku i predsjedniku Općinskog vijeća Miroslavu Bubnjariću, koji je u Općinskom vijeću bio zamjena Anđelku Mihaliću.

Na sjednici Općinskog vijeća u ponedjeljak 2. ožujka, na prijedlog Kluba vijećnika HDZ-a kao kvalificiranog predlagatelja, za novog predsjednika Općinskog vijeća izabran je Marko Brezovec, vijećnik iz redova HDZ-a.

- On je do sada u radu Općinskog vijeća sudjelovao kao vijećnik i predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a, a njegov rad u društvenom životu Općine seže unatrag 15-ak godina članstvom u KUD-u Knegingrad, zboru mladih "Agape" Župe sv. Marije Magdalene, mjesnom odboru i Temeljnom ogranku HDZ Gornji Kneginec, te kroz dugogodišnju dužnost predsjednika stranačke Mladeži - napominju iz Općine Gornji Kneginec.

U nastavku sjednice odlukom o 1. Izmjenama i dopunama proračuna Općine Gornji Kneginec za 2020. godinu raspoređeno je 3,7 milijuna kuna viška prihoda iz proteklih godina, te je donesen Zaključak o prihvaćanju Izvješća o radu općinskog načelnika Gorana Kaniškog za razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca 2019. godine.

Na prijedlog načelnika, Općinsko vijeće donijelo je i Odluku o isplati jednokratne novčane pomoći svim umirovljenicima, nezaposlenima i korisnicima zajamčene minimalne naknade povodom Uskrsa u iznosu od 150 kuna po korisniku, za što je u općinskom proračunu osigurano 210.000 kuna (oko 1.400 korisnika).

Na kraju sjednice donesena je odluka o oslobađanju operativnih vatrogasaca od plaćanja komunalne naknade i naknade za uređenje voda tijekom 2020. godine te je prihvaćen Plan razvoja sustava civilne zaštite Općine Gornji Kneginec za 2020. godinu.