Marko Brezovec novi je predsjednik kneginečkog Općinskog vijeća Foto: Općina Gornji Kneginec

Marko Brezovec novi je predsjednik kneginečkog Općinskog vijeća

Varaždinske vijesti | 5.3.2020. u 09:56h | Objavljeno u Našim krajem

Nakon što je Anđelko Mihalić, koji je izabran u kneginečko Općinsko vijeće s liste Hrvatske demokratske zajednice na lokalnim izborima 2017. godine, aktivirao svoj vijećnički mandat, preostao je važiti mandat dosadašnjem vijećniku i predsjedniku Općinskog vijeća Miroslavu Bubnjariću, koji je u Općinskom vijeću bio zamjena Anđelku Mihaliću.

Na sjednici Općinskog vijeća u ponedjeljak 2. ožujka, na prijedlog Kluba vijećnika HDZ-a kao kvalificiranog predlagatelja, za novog predsjednika Općinskog vijeća izabran je Marko Brezovec, vijećnik iz redova HDZ-a.

- On je do sada u radu Općinskog vijeća sudjelovao kao vijećnik i predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a, a njegov rad u društvenom životu Općine seže unatrag 15-ak godina članstvom u KUD-u Knegingrad, zboru mladih "Agape" Župe sv. Marije Magdalene, mjesnom odboru i Temeljnom ogranku HDZ Gornji Kneginec, te kroz dugogodišnju dužnost predsjednika stranačke Mladeži - napominju iz Općine Gornji Kneginec.

U nastavku sjednice odlukom o 1. Izmjenama i dopunama proračuna Općine Gornji Kneginec za 2020. godinu raspoređeno je 3,7 milijuna kuna viška prihoda iz proteklih godina, te je donesen Zaključak o prihvaćanju Izvješća o radu općinskog načelnika Gorana Kaniškog za razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca 2019. godine.

Na prijedlog načelnika, Općinsko vijeće donijelo je i Odluku o isplati jednokratne novčane pomoći svim umirovljenicima, nezaposlenima i korisnicima zajamčene minimalne naknade povodom Uskrsa u iznosu od 150 kuna po korisniku, za što je u općinskom proračunu osigurano 210.000 kuna (oko 1.400 korisnika).

Na kraju sjednice donesena je odluka o oslobađanju operativnih vatrogasaca od plaćanja komunalne naknade i naknade za uređenje voda tijekom 2020. godine te je prihvaćen Plan razvoja sustava civilne zaštite Općine Gornji Kneginec za 2020. godinu.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci