Mandarine i besplatan ulaz u muzej za djecu u općini Trnovec Bartolovečki Foto: Općina Trnovec Bartolovečki

Mandarine i besplatan ulaz u muzej za djecu u općini Trnovec Bartolovečki

Varaždinske vijesti | 27.10.2023. u 17:13h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Trnovec Bartolovečki i ove je godine svim vrtićarcima u dječjim vrtićima "Zeko" Trnovec i "Mala Oaza" Bartolovec, kao i osnovnoškolcima u OŠ Trnovec i OŠ Šemovec darovala 1500 kg mandarina.

Tim povodom, načelnica Verica Vitković posjetila je OŠ Trnovec gdje su ju dočekali veseli prvašići s učiteljicama i ravnateljicom, Radmilom Sačić. Načelnica Vitković razgovarala je s djecom o važnosti zdrave prehrane, a svi su bili složni da su mandarine jako fine i zdrave, jer imaju puno vitamina C koji je važan za naše zdravlje, a o čemu su im pričale njihove učiteljice.

- Nama je važno da naši najmlađi imaju pravilnu, zdravu prehranu, da budu veseli, zdravi i sretni te da im školski dani proteknu što ljepše. Zato je općina odlučila i ove godine počastiti naše osnovnoškolce i vrtićarce ovim zdravim voćem, drago nam je da smo im uljepšali jesen vitaminima - rekla je načelnica Vitković.

Ravnateljica Radmila Sačić, zahvalila je načelnici na lijepoj donaciji.

- Mi u školi izrazito brinemo o zdravoj i uravnoteženoj prehrani, pa nam je jako drago da je i općina ponovno sudjelovala u tome i darovala djeci ove fine mandarine - rekla je ravnateljica Sačić.

Općina Trnovec Bartolovečki uključila se i u projekt "MIŠ - Muzej i škola", edukacijski program Gradskog muzeja Varaždin namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola, koji traje cijelu školsku godinu i obuhvaća individualne i grupne posjete stalnim postavima i povremenim izložbama, razgled izložbenih postava uz vodstvo stručnjak, tematska predavanja, tematske edukacijsko-kreativne radionice, igraonice.

Općina Trnovec Bartolovečki za svoje je osnovnoškolce financirala iskaznice kojima će oni tijekom cijele godine imati besplatan ulaz u Gradski muzej Varaždin te svim postavima, izložbama, radionicama koje se organiziraju u muzeju.

- Kao i uvijek, ulažemo u obrazovanje i bolju budućnost naših najmlađih. Projekt MIŠ prepoznali smo u Općini kao iznimno dobar projekt kojim će naši osnovnoškolci imati priliku češće posjećivati muzej i sudjelovati u raznim kulturnim događanjima i aktivnostima. Sigurna sam da će im to biti i zabavno i edukativno, sretna sam da smo mogli to osigurati školarcima i vjerujem da će ovo dobro iskoristiti za proširiti znanja koja dobivaju u svojim školama - poručila je načelnica Vitković.