MALI BUKOVEC Osigurano 40 tisuća eura za pomoć mladima u rješavanju stambenog pitanja

VV | 21.2.2024. u 19:00h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Mali Bukovec nastavlja s demografskim mjerama na području općine, pa je tako raspisan natječaj za sufinanciranje kupnje i uređivanje nekretnina u svrhu demografske obnove.

Ovim natječajem predviđeno je nekoliko mjera; sufinanciranje kupnje nekretnine na kojoj ne postoji izgrađeni objekt, ali će korisnici na njoj izgraditi objekt; zatim sufinanciranje kupnje stambenog objekta te sufinanciranje adaptacije, uređenja, dogradnje ili rekonstrukcije postojećeg objekta. Predviđeno je i sufinanciranje novogradnje stambenog objekta te sufinanciranje kupnje susjedne nekretnine u svrhu uvećanja dvorišta.

U svrhu natječaja, u općinskom Proračunu predviđeno je ukupno 40 tisuća eura.

- Nastavljamo sa demografskim mjerama na području općine. U sklopu natječaja nalazi se pet različitih mjera, bilo da se radi o kupnji zemljišta, gradnji novog objekta ili pak adaptaciji. Korisnici mjera moraju biti mlađi od 40 godina. Tim smo povodom osigurali 40 tisuća eura i na taj način želimo pomoći našim mladima i mladim obiteljima da riješe svoje stambeno pitanje. Općina provodi niz mjera, što demografskih, što ostalih mjera, kako bismo na području općine osigurali jednu određenu razinu kvalitete života i pružili našim mještanima dobar život - poručio je općinski načelnik Darko Marković.

Rok za prijavu je 20. ožujka, a detaljne informacije o pojedinim mjerama, kao i načinu prijave, mogu se pronaći na službenim internetskim stranicama Općine Mali Bukovec.