Lukom održao završnu konferenciju za nabavu komunalnog vozila za odvojeno prikupljanje otpada

| 28.1.2022. u 09:44h | Objavljeno u Našim krajem

U Centru za kulturu i informiranje Dragutin Novak u Ludbregu održana je završna konferencija projekta „Nabava komunalnog vozila za odvojeno prikupljanje otpada". Lukom je za provedbu projekta dobio 1 151 600 kuna, dok su iz EU fondova za ovaj projekt dobili 963 909,58.

Nabavom novog komunalnog vozila i nadogradnje za odvojeno skupljanje više vrsta otpada (papir, karton, plastika, biootpad) - tvrtka Lukom d.o.o. modernizirala je i povećala vlastiti kapacitet za još efikasnije preuzimanje otpada na samom izvoru.

Također, provedbom informativno-obrazovnih aktivnosti u vidu konferencija projekta te posebno osmišljenih edukativnih radionica sa djecom predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta podigli su svijest građana, počevši od onih najmlađih, o važnosti odgovornog postupanja s otpadom. Sve navedeno će rezultirati manjom količinom odloženog otpada na odlagališta.

- Provedbom ovog projekta modernizirat će se vozni park, optimizirat proces odvojenog prikupljanja otpada, educirati javnost, obavljati recikliranje, povećati stopu odvojenosti sakupljenog otpada i kvalitetu cjelokupnog sustava gospodarenja otpadom - objasnila je Spomenka Škafec, direktor Lukoma. 

Novo komunalno vozilo ima specijalnu nadogradnju, a vozilo je dopremila tvrtka Tehnix iz Donjeg Kraljevca. 

- Ovo je zapravo treći kamion koji smo osuvremenili u posljednjih osam godina, a na taj način i proširili kapacitete Lukoma da se prikupljanjem otpada bavi ne samo u Ludbregu, nego i u susjednim općinama. Kroz zadnjih 10 godina smo pokazali da razumijemo problem s kojim smo suočeni i da znamo riješiti stvari koji se javljaju na nivou cijele Hrvatske, jer zbrinjavanje otpada je problem diljem cijele Hrvatske - istaknuo je Dubravko Bilić, gradonačelnik Ludbrega. 

Također je naglasio dovršetak projekta sortirnice kojom će se dodatno raditi na razvrstavanju otpada.

- Takvim i mnogim drugim projektima ćemo biti još i bolji, ne samo zbog grada, nego i zbog svih građana koji se uzdaju u Lukom i njegovu sposobnost da kvalitetno i jeftino prikupe sve što mi proizvedemo kao otpad u našim domovima - zaključio je Bilić.

lukom-1024x768.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci