Ludbreški vijećnici danas raspravljaju o prikupljanju miješanog i biorazgradivog otpada Foto: VV arhiva / ilustracija

Ludbreški vijećnici danas raspravljaju o prikupljanju miješanog i biorazgradivog otpada

Varaždinske vijesti | 7.3.2019. u 10:11h | Objavljeno u Našim krajem

Gradsko vijeće Grada Ludbrega danas će održati 13. po redu sjednicu. Pred gradskim vijećnicima između ostaloga naći će se Prijedlog Odluke o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada, zatim Prijedlog Odluke o uvjetima, mjerilima i postupku za utvrđivanje reda prvenstva za kupnju stanova iz Programa društveno poticane stanogradnje na području Grada Ludbrega.

Gradski vijećnici danas će također odlučiti o dobitnicima javnih priznanja Grada Ludbrega. Sjednica počinje u 16 sati i bit će treća po redu od uvođenja elektroničkog praćenja sjednice i glasovanja.

- Prema posljednjoj analizi transparentnosti proračuna lokalnih jedinica koju objavljuje Institut za javne financije, a kada je u pitanju transparentnost financija i proračuna Grad Ludbreg dobio je najvišu ocjenu za transparentnost proračuna prema svojim građanima. Prosječna ocjena bila je 4, a mi smo dobili čistu peticu. Takva ocjena bila nam je zapravo motiv da unaprijedimo sustav, a elektroničko glasovanje jedan je od načina. Osim što je sve puno transparentnije na taj način smanjujemo godišnje troškove za pripremu materijala koji se odnose na papir i boju za ispis – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

- Od svojih sugrađana ne skrivamo ništa i nastojimo pretvoriti ih u naše koalicijske partnere. Sve dokumente vezano uz prijedlog i donošenje proračuna javno objavljujemo na našim mrežnim stranicama. Naši sugrađani imaju priliku pratiti rad gradske uprave, ali i gradskog vijeća putem izravnih prijenosa na Radio Ludbregu, ali i kroz druge medije. Transparentnost rada naš je moto - izjavio je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Označeno u