Ludbregu odobrena sredstva iz EU fondova u vrijednosti od skoro 52 milijuna kuna

| 20.7.2017. u 16:22h | Objavljeno u Našim krajem

Danas je gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić, zajedno s županom Radimirom Čačićem održao konferenciju za novinare, na kojoj je predstavio dosadašnji rad i projekte Grada.

Na samome početku Bilić je predstavio nagradu koju je Grad Ludbreg dobio od European Business Assemblyja koji promovira izvrsnost i kvalitetu u različitim aspektima poslovnog života, a Grad Ludbreg je priznanje dobio za izvrsnost u stvaranju inovativne, dobre i brzorastuće sigurne poslovne klime na području grada.

- Ovo priznanje je potvrda da ne radimo dobro samo u hrvatskim okvirima nego smo prepoznati i u svjetskim razmjerima. Za ovu nagradu se nismo nigdje prijavili i nismo odradili nikakav “tečaj” nego je to priznanje došlo samo - rekao je gradonačelnik Bilić.

Odobrena sredstva iz EU fondova

- Protekle četiri godine smo u Grad Ludbreg investirali skoro 32 milijuna europskih novaca - rekao je gradonačelnik, te naveo da za naredne godine, do sada, imaju odobrena čak šest projekta

Od tih odobrenih projekata, najveći je “Uređenje Arheološkog parka “Iovia” u vrijednosti od skoro 16 milijuna kuna, s kojim će se preurediti samo središte grada.

Ukupna vrijednost projekata za koja su odobrena sredstva iz EU fondova je skoro 52 milijuna kuna.

Prijavljeni i planirani projekti

Na Mjere ruralnog razvoja prijavili su pet projekata, među kojima su nerazvrstana cesta, dječji vrtić “Radost”, zgrada vatrogasnog doma u Ludbregu, rekonstrukcija i obnova Centra za kulturu i informiranje Dragutin Novak te rekonstrukcija nerazvrstane ceste i traktorskog puta u šumsku cestu.

Uz to, prijavljeni su i projekti na programe “Igrifikacija u kulturi” u sklopu prekogranične suradnje, zatim “Game of STEM, Kreativni turizam, Održivi razvoj turizma zajedničke povijesno-kulturne baštine obitelji Batthyany i najveći od njih je izgradnja reciklažnog dvorišta u vrijednosti od 5 milijuna kuna.

U planu je i aglomeracija Grada Ludbrega u vrijednosti od 196 milijuna kuna.

Planove Grada Ludbrega komentirao je i župan Radimir Čačić.

- Ovdje postoji jedan kontinuitet, jedna spremnost da se prepozna što je što. Najvažnija uloga svakog načelnika, gradonačelnika, župana pa i čak i predsjednika Vlade je da sav budžetski novac koji ima upotrijebi kao okidač za stvaranje višestruko većih vrijednosti - rekao je župan Radimir Čačić, navodeći kako svatko može trošiti tuđi novac i da je najlakše potrošiti državni budžet bez da se ulaže u nešto više.

Na konferenciji je sudjelovao i direktor tvrtke Ducati komponenti Dražen Crnković. Ducati je, preko Grada Ludbrega, darovao dva bicikla na električni pogon Crvenom križu Ludbreg, kako bi oni mogli što lakše mobilno i ekološki prihvatljivo obavljati svoje zadatke.
- Ako će biti potrebno, dogovoriti se može i za još neke projekte - rekao je Dražen Crnković

ducati