LUDBREG Zbog radova, za promet privremeno zatvoren Trg slobode Foto: Grad Ludbreg

LUDBREG Zbog radova, za promet privremeno zatvoren Trg slobode

Varaždinske vijesti | 9.7.2024. u 20:19h | Objavljeno u Našim krajem

Zbog radova na novom prometnom rješenju na Trgu slobode u Ludbregu privremeno se zatvara prometovanje navedenom ulicom.

Planirano privremeno zatvaranje trajat će do petka, 12. srpnja.

Podsjetimo, u izradi je desni skretač čime će se dobiti dvije trake za skretanje u Ulicu Petra Zrinskog.

– Primijetili smo da je taj dio često prometno zagušen te smo odlučili napraviti desni skretač jer do sad je postajala samo jedna traka za skretanje desno i lijevo. Na ovaj način vjerujem da ćemo skratiti vrijeme čekanja i samim time izbjeći stvaranje prometnih čepova. Radovi su pri samom kraju – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Naglasio je kako je kod izrade studije za integrirani prijevoz mjerenjem koncentracije prometa utvrđeno da Ulicom Petra Zrinskog dnevno prođe i do 9000 automobila.

– Nama se možda tako često puta i ne čini, ali riječ je o izrazito prometnoj ulici. Rado bismo rasteretili taj dio, posebice jer se radi o samom centru grada, no bez pomoći države i ulaganja u cestu D24 za sada ne može puno napraviti. Ipak, nastojimo maksimalno voditi brigu oko prometne sigurnosti pa nas tako i na izlazu iz Gundulićeve prema Trgu slobode, također uskoro očekuju radovi. Trg slobode presijeca Gundulićeva ulica koja je dijelom jednosmjerna, dalje dvosmjerna, tu je i sportski park i dolazi do zbunjenosti vozača oko pravila u prometu. Tamo ćemo napraviti mali kružni tok kako bismo osigurali promet – kazao je gradonačelnik Bilić.

Početak radova na kružnom toku očekuje se početkom jeseni. Izvođač trenutnih radova, te planiranih na izgradnji kružnog toka, je komunalno poduzeće Lukom.