LUDBREG Započeli radovi na izgradnji kampa u sklopu projekta Via Saint Martin Foto: Grad Ludbreg

LUDBREG Započeli radovi na izgradnji kampa u sklopu projekta Via Saint Martin

Varaždinske vijesti | 21.7.2021. u 08:00h | Objavljeno u Našim krajem

Ovih su dana započeli radovi na izgradnji kampa u sklopu projekta “Promicanje promocije i razvoja transnacionalnih hodočasničkih ruta povezanih s održivim i kulturnim turizmom” (akronim: VIA SAINT MARTIN), a koji se provodi u okviru programa suradnje Interreg Mađarska-Hrvatska 2014-2020.

Projekt se provodi u partnerstvu s Općinom Zalaszentmárton iz Mađarske.

Vrijednost projekta je 350.130,75 eura, dok je udio Grada Ludbrega 181.590,00 eura, od čega 85 posto financira EU, a preostali dio Grad Ludbreg.

– Usprkos brojnim izazovima koje je pred nas stavila situacija s pandemijom nastavili smo s razvojem turizma. Ovaj projekt spoj je hodočasničkog turizma i outdoora što se pokazala kao odlična kombinacija postojećeg i onoga što turisti u ovom novom normalnom najviše traže, odnosno povezuje održivi i kulturni turizam. Ovaj projekt došao je kao nastavak naše strategije ulaganja u turizam, prije svega u hodočasničke sadržaje – rekao je gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić.

Opći cilj projekta je razviti i primijeniti inovativni turistički proizvod koji se odnosi na razvoj hodočasničkih turističkih ruta, koji uključuju vjerske spomenike i objekte u prekograničnom području. Specifični ciljevi projekta su: razvoj novih usluga u obliku tematskog turizma kao novootvorene turističke atrakcije; uspostavljanje zajedničke hodočasničke tematske rute koje će povezati grad Ludbreg i Zalaszentmárton; poboljšanje uvjeta prihvaćanja turista i posjetitelja na tematskoj ruti izgradnjom novih smještajnih jedinica; podrška lokalnim gospodarstvima i održivom turizmu.

Projektne aktivnosti koje će se provoditi su: izrada zajedničkog programa za hodočasnički turizam; zajedničke akcije za izgradnju kapaciteta lokalnih dionika o održivom turizmu; organizacija kulturnih događanja; razvoj zajedničkog pametnog rješenja (aplikacije) za promociju nove turističke ponude; uspostavljanje tematske rute i opremanje turističkim sadržajima; poboljšanje usluga smještaja za posjetitelje na lokacijama; testiranje hodočasničkog programa i izviđanje rute.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci