LUDBREG Zahtjev za jednokratnom naknadom ubuduće preko sustava eNovorođenče Foto: Ilustracija/Pixabay

LUDBREG Zahtjev za jednokratnom naknadom ubuduće preko sustava eNovorođenče

VV | 28.8.2020. u 11:11h | Objavljeno u Našim krajem

Od 4. kolovoza ove godine usluga eNovorođenče dostupna je roditeljima s područja Grada Ludbrega. Uvođenjem ove usluge, Grad Ludbreg omogućio je roditeljima novorođenog djeteta da prilikom prijave svog djeteta u matičnom uredu ili putem sustava e-Građani, kroz uslugu
e-Novorođenče Gradu Ludbregu dostave zahtjev za jednokratnu naknadu za novorođeno dijete.

- Uvođenjem elektronskog zaprimanja zahtjeva za jednokratnom novčanom naknadom za novorođenčad, roditelji više neće morati u gradskoj upravi Grada Ludbrega predavati zahtjev, skupljati potrebnu dokumentaciju i osobno je predavati već će sve moći učiniti na jednom mjestu prilikom same prijave djeteta – navode u Gradu Ludbregu.

Podsjećamo, Odlukom o socijalnoj skrbi Grada Ludbrega, pravo na isplatu naknade za novorođeno dijete može ostvariti i koristiti primatelj koji je državljanin Republike Hrvatske s prebivalištem na području Grada Ludbrega u trenutku rođenja djeteta za koje se traži jednokratna naknada i ako dijete za koje se traži naknada u trenutku podnošenja zahtjeva nije starije od jedne godine. Prema navedenoj Odluci, naknada za novorođeno dijete iznosi: za prvo dijete 1.200 kuna, za drugo dijete 1.500 kuna, a za svako treće i svako daljnje dijete 2.000 kuna. Uvođenjem usluge eNovorođenče, neće se ukinuti zaprimanje osobno podnesenih zahtjeva.

Označeno u