LUDBREG Potpisan Kolektivni ugovor za zaposlenike vrtića Radost Foto: Ilustracija/Grad Ludbreg

LUDBREG Potpisan Kolektivni ugovor za zaposlenike vrtića Radost

VV | 13.3.2023. u 15:15h | Objavljeno u Našim krajem

U Ludbregu je danas potpisan Kolektivni ugovor za djelatnost predškolskog odgoja i obrazovanja za zaposlenike gradskog Dječjeg vrtića Radost.

Ugovor su potpisali gradonačelnik Grada Ludbrega Dubravko Bilić te predsjednica Sindikata radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske Iskra Vostrel Prpić. Potpisanim ugovorom regulirana su međusobna prava i obveze, radnicima osigurane isplate neoporezivih dodataka na plaću i naknada plaće. Istovremeno, povećana su prava na dodatne dane godišnjeg odmora i plaćenog dopusta, povećani su i usklađeni koeficijenti složenosti poslova, ugovorena naknada plaće za prvih 42 dana bolovanja u visini 90 posto plaće radnika, isplata jubilarne nagrade u neoporezivom iznosu,otpremnine, dar povodom dana sv. Nikole u najvećem neoporezivom iznosu. Radnici su novim ugovorom dobili i pravo na sistematski pregled, mjesečnu naknadu za topli obrok, mogućnost isplate nagrade.

Prilikom potpisivanja Kolektivnog ugovora Gradonačelnik je istaknuo razumijevanje važnosti predškolskog odgoja i obrazovanja, izrazio priznanje djelatnicima Dječjeg vrtića te istaknuo da se radi o opravdanim i zasluženim radničkim pravima svih djelatnika DV Radost. S druge strane predstavnici Sindikata su izrazili zadovoljstvo korektnim dijalogom i postizanjem dogovora te iskazali razumijevanje za mogućnosti Grada Ludbrega, ističući da je korektan dogovor i potpisivanje Kolektivnog ugovora uvijek najbolji način zajedničkog rada i suradnje koje očekuju da će se razvijati i u budućnosti.

Kolektivni ugovor je potpisan na razdoblje od četiri godine.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci