LUDBREG Potpisan Kolektivni ugovor za zaposlenike vrtića Radost Foto: Ilustracija/Grad Ludbreg

LUDBREG Potpisan Kolektivni ugovor za zaposlenike vrtića Radost

VV | 13.3.2023. u 15:15h | Objavljeno u Našim krajem

U Ludbregu je danas potpisan Kolektivni ugovor za djelatnost predškolskog odgoja i obrazovanja za zaposlenike gradskog Dječjeg vrtića Radost.

Ugovor su potpisali gradonačelnik Grada Ludbrega Dubravko Bilić te predsjednica Sindikata radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske Iskra Vostrel Prpić. Potpisanim ugovorom regulirana su međusobna prava i obveze, radnicima osigurane isplate neoporezivih dodataka na plaću i naknada plaće. Istovremeno, povećana su prava na dodatne dane godišnjeg odmora i plaćenog dopusta, povećani su i usklađeni koeficijenti složenosti poslova, ugovorena naknada plaće za prvih 42 dana bolovanja u visini 90 posto plaće radnika, isplata jubilarne nagrade u neoporezivom iznosu,otpremnine, dar povodom dana sv. Nikole u najvećem neoporezivom iznosu. Radnici su novim ugovorom dobili i pravo na sistematski pregled, mjesečnu naknadu za topli obrok, mogućnost isplate nagrade.

Prilikom potpisivanja Kolektivnog ugovora Gradonačelnik je istaknuo razumijevanje važnosti predškolskog odgoja i obrazovanja, izrazio priznanje djelatnicima Dječjeg vrtića te istaknuo da se radi o opravdanim i zasluženim radničkim pravima svih djelatnika DV Radost. S druge strane predstavnici Sindikata su izrazili zadovoljstvo korektnim dijalogom i postizanjem dogovora te iskazali razumijevanje za mogućnosti Grada Ludbrega, ističući da je korektan dogovor i potpisivanje Kolektivnog ugovora uvijek najbolji način zajedničkog rada i suradnje koje očekuju da će se razvijati i u budućnosti.

Kolektivni ugovor je potpisan na razdoblje od četiri godine.