LUDBREG PETKOM Predstava 'Teško je reći zbogom' u produkciji putujućeg teatra iz Beograda

Grad Ludbreg/vv | 25.5.2023. u 17:05h | Objavljeno u Našim krajem

U dramskom tekstu “Teško je reći zbogom” Mire Gavrana susrećemo se s neobičnim bračnim trokutom

U sklopu programa Ludbreg petkom, u Ludbregu će 26. svibnja u 20 sati biti izvedena predstava "Teško je reći zbogom".

Predstava Mire Gavrana, rađena u produkciji putujućeg “Teatra Vihor” iz Beograda, do sada je gostovala u preko 60 gradova šire regije i Europe (Pariz, Prag).

U dramskom tekstu “Teško je reći zbogom” susrećemo se s neobičnim bračnim trokutom. U dinamičnoj priči punoj neočekivanih obrta “žrtva” i “progonitelj” zamijenit će mjesta, “istine” će postati “laži”, a “laži” će postati “istine”. Primjenjujući akronološki način pripovijedanja, ispisujući brze, gotovo kolokvijalne dijaloge, Miro Gavran je napisao modernu suvremenu dramu s kojom će se današnji gledatelji lako poistovjetiti, pronalazeći u sudbinama prikazanih junaka djeliće svoga osobnog iskustva.

Neki teatrolozi su ovaj Gavranov tekst imenovali komedijom, neki melodramom, neki dramom – a u njemu se sve te odrednice susreću i isprepliću, pozivajući glumce i redatelja na građenje snažne predstave, koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Ulaznice po cijeni od 5 eura možete kupiti u tajništvu Centra za kulturu i informiranje radnim danom od 7:30 do 15 sati te na dan prikazivanja od 19 do 20 sati.