Ludbreg: Održana konstituirajuća sjednica Povjerenstva za umirovljenike Foto: Grad Ludbreg

Ludbreg: Održana konstituirajuća sjednica Povjerenstva za umirovljenike

I.D./Varaždinske vijesti | 1.3.2016. u 14:08h | Objavljeno u Našim krajem

U Gradu Ludbregu u ponedjeljak 29. veljače održana je konstituirajuća sjednica Povjerenstva za umirovljenike i osobe starije dobi s područja grada Ludbrega.

Za predsjednika je izabran Antun Šimić dok će dužnost zamjenice predsjednika obnašati Biserka Kutnjak.

Imamo velik broj umirovljenika koji djeluju kroz razne udruge. Naravno, najbrojnija je Udruga umirovljenika kojoj je, kao što sam se i sam uvjerio, potrebna pomoć. Naime, izmjenom Zakona o udrugama, njihov dosadašnji način rada više nije prihvatljiv, većina njih nije informatički pismena i stoga se nadam da će ranije započeti projekti koji su uključivali i računalnu edukaciju biti nastavljeni – napomenuo je novoizabrani predsjednik Šimić. Članovi su dogovorili plan rada, a nadaju se češćim susretima i dogovorima jer ciljeva ima mnogo. Preostali članovi Povjerenstva su: Marija Đud, Vesna Gradečak, Nada Vukšić, Ivan Lončarić, Marijan Krobot, Petar Skupnjak i Tomo Filip.

Konstituirajućoj sjednici prisutna je bila i Vera Jadanić, zamjenica ludbreškog gradonačelnika.

Drago mi je što je s radom započelo Povjerenstvo za umirovljenike i osobe starije dobi. Grad Ludbreg kroz projekt Medgen Borza uspio je urediti prostore Udruge umirovljenika, odrađeni su tečajevi i trenutno smo u fazi pronalaženja prikladnog projekta kako bismo nastavili i dalje pomagati da i u mirovini svi zainteresirani na kvalitetan način mogu provoditi svoje vrijeme – poručila je Jadanić.

Podsjećamo, u okviru europskog projekta Medgen Borza u Ludbregu je otvoren Međugeneracijski centar koji koristi Udruga umirovljenika Ludbreg. U sklopu Međugeneracijskog centra uređene su dvije prostorije te sanitarni čvor. Jedna od prostorija opremljena je računalima, a prvi ciklus tečaja u kojem su mlađi naraštaji starije učili osnove rada na računalu završen je. Pred Povjerenstvom koje će usko surađivati i s Gradom Ludbregom i Gradskim vijećem tako su brojni izazovi, ali i kreativni zadaci kako bi kvalitetni projekti bili nastavljeni.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci