Više nema zatrpavanja smeća na Meki te moramo i dalje voditi brigu da Ludbreg bude čisti i uređen grad, rekao je Bilić Foto: Grad Ludbreg

Ludbreg: Od siječnja niža cijena odvoza otpada

Varaždinske vijesti | 9.1.2017. u 08:25h | Objavljeno u Našim krajem

Gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić dao je suglasnost komunalnoj tvrtki Lukom na cjenik odvoza komunalnog i neopasnog otpada na području Grada Ludbrega.

-Još smo prošle godine odlučili smanjiti cijenu za 10 posto tako da je sa 70 kuna došla na 63 kune kada je riječ o kanti od 120 litara. Ovom promjenom PDV-a, odnosno smanjenjem istoga na usluge u komunalnoj djelatnosti s 25 na 13 posto opet smo smanjili cijenu za 7, 8 kuna. Nadam se da ćemo ovim ritmom nastaviti i dalje. Velika je nepoznanica za nas, male i velike gradove gdje će se otpad odlagati ukoliko država napokon donese plan gospodarenja otpadom i ukoliko se utvrdi da će to biti centri za gospodarenje otpadom. Vjerojatno će se morati ustrojiti i nekakav cjenik od strane centara, nadam se da će biti na razini ovoga što danas plaćamo odvozom u Garešnicu, Grubišno Polje i druga mjesta. Za nas je u ovom trenutku najvažnije da više nema zatrpavanja smeća na Meki i moramo i dalje zajedničkim snagama voditi brigu da Ludbreg bude čisti i uređen grad - pojasnio je ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić.

U pripremi su također i noviteti kada je u pitanju razvrstavanje bio-otpada što je veliki problem za sve koji žive u gradovima, posebice u stanovima.

- Moram svakako pohvaliti i rad Lukoma jer su inovativni, prihvaćaju nove trendove i Ludbreg je danas grad koji razvrstava otpad na gotovo 30 postotnoj razini, dok je primjerice Zagreb na 2 posto. Naravno, sve to ne bi bilo moguće i bez dobre volje naših sugrađana i njihovog angažmana. Razvrstavanjem danas zapravo brinemo i o budućnosti našega grada - zaključio je Bilić.