LUDBREG Listopad u znaku "Ružičaste akademije" - izložbom, jogom i kreativnim radionicama protiv raka dojke Foto: Ilustracija/Arhiva VV

LUDBREG Listopad u znaku "Ružičaste akademije" - izložbom, jogom i kreativnim radionicama protiv raka dojke

VV | 3.10.2021. u 13:33h | Objavljeno u Našim krajem

 Udruga “Žene u borbi protiv raka dojke – Narcisa” organizira nastavak projekta “Ružičasta akademija – Zajedno smo jače”.

Riječ je o maloj školi učenja i terapija namijenjenih ženama oboljelih od raka dojke te ženama koje se nalaze u riziku od oboljenja. Akademija je poučnog karaktera, a sastoji se od brojnih edukacija, radionica te predavanja raspoređenih kroz listopad.

– Riječ je o edukativno terapeutskim aktivnostima čija je intencija bila podići svijest osobama oboljelima od karcinoma dojke o mogućoj prevenciji, smanjiti stigme i predrasude o navedenoj bolesti te pružiti psihosocijalnu podršku oboljelim ženama – rekla je Gordana Loparić iz udruge "Žena u borbi protiv raka dojke - Narcisa".

Program Ružičaste akademije počeo je u subotu, 2. listopada u parku dvorca Batthyany gdje će biti obilježen Dan ružičaste vrpce. U prigodnom programu sudjelovao je KUD “Anka Ošpuh” i plesne skupine Harlekini, Anđeli, Leptirići i Magic.

Akademija se nastavlja u petak, 8. listopada u 17.30 sati u Centru za kulturu i informiranje bit će otvorena izložba “Iz duše u okvir” na kojoj će biti predstavljeni radovi članica udruge, Ružice Tretinjak i Mirjane Gradinski.

U nedjelju 10. listopada u 14.30 sati na Zanatskom trgu start je nordijskog hodanja.

U srijedu 13. listopada u konferencijskoj sali arheološkog parka u 17.30 sati bit će održano predavanje “Važnost ginekološkog pregleda”. Predavačica je dr.med.spec. ginekologije Mirela Matak Plantić.

U petak 22. listopada od 16 do 18 sati u Centru za kulturu i informiranje održat će se radionica “Mala škola kreativnosti”, a voditeljice će biti Jadranka Draganić i Marija Kovačić.

Posljednja ovogodišnja aktivnost Ružičaste akademije održat će se u subotu 23. listopada. U društvenom domu u Vinogradima Ludbreškim u 16 sati počinje program “Yogom do kvalitetnijeg života”.

Projekt “Ružičasta akademija – Zajedno smo jače” održat će se u suradnji s Gradom Ludbregom i Centrom za kulturu i informiranje.