Ludbreg bio domaćin Erasmus projekta "Augmented Reality Education Module"

M.N./Varaždinske vijesti | 16.3.2019. u 20:01h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Ludbreg i Srednja škola Ludbreg danas su bili domaćin drugog međunarodnog sastanka po projektu “Project Augmented Reality Education Module – Development and implementation of innovative ICT – based educational tool in STEM orientated school subjects”. Projekt je sufinanciran iz Programa EU Erasmus+.

Nositelj projekta je LAG Kocani iz Makedonije. Ostali partneri u projektu vrijednom 131 tisuća eura su Grad Ludbreg, Gimnazija Ljupco Santov iz Kocana, Ekonomska i poslovna škola iz grada Paradzika u Bugarskoj, tvrtka Techko Net Dooel, Centar za održivost i ekonomski razvoj (CSEG).

Cilj projekta je kroz zanimljive i interaktivne sadržaje, koje će kreirati sami učenici i njihovi mentori, povećati interes učenika za školske predmete iz STEM područja te razviti interaktivni nastavni software koji će moći koristiti i buduće generacije srednjoškolaca. Ovim se projektom također želi unaprijediti prekogranična suradnja obrazovnih institucija i nevladinih organizacija kao i povećati mobilnost učenika i nastavnog osoblja.

Završetak projekta planiran je 2020. godine završnom konferencijom te višednevnom razmjenom nastavnika i učenika škole.