LJUBEŠĆICA U Topličkoj ulici na zahtjev mještana obilježen pješački prijelaz i postavljen pješački semafor

Varaždinske vijesti | 22.4.2022. u 14:38h | Objavljeno u Našim krajem

U Ljubešćici u Topličkoj ulici temeljem zahtjeva mještana obilježen pješački prijelaz i postavljen pješački semafor radi povećanja sigurnosti pješaka.  Ovu investiciju financirale su Hrvatske ceste u iznosu od 75.000,00 kuna.

Postava prometne signalizacije na predmetnoj lokaciji bila je nužna obzirom da ulicom prolazi državna cesta oznake D-24 kojom je pojačano prometovanje vozila koja uvelike ugrožavaju sigurnost pješaka.

Opasnost na predmetnoj zoni povećana je zbog nepridržavanja brzine kretanja vozila i nepreglednosti tog dijela ulice koji je zavojiti, te raskrižja koje se u jednom dijelu nastavlja na Kalničku ulicu, a u donjem dijelu spaja sa Zagrebačkom ulicom.

Sagledavajući problematiku svih stanovnika, a prvenstveno sigurnosti djece koja pohađaju Osnovnu školu Ljubešćica, te roditelja s djecom koja pohađaju dječji vrtić a koji svakodnevno prelaze cestu nametnula se potreba upozoravanja vozača na pojačan oprez.

Također, u blizini prometnice nalaze se i crkva, pekara, prostorije udruga, te ugostiteljski objekti stoga je pristuna velika frekvencija pješaka.

Općina Ljubešćica izražava veliku zahvalnost Hrvatskim cestama na realizaciji ove inicijative, te vozačima poručujemo da posebnu pozornost obratite na pješake, a pješake pozivamo na pojačan oprez te da zbog vlastite sigurnosti kao pješak poštujete prometna pravila.