LJUBEŠĆICA Jednoglasno prihvaćen proračun za 2022. vrijedan 8,65 milijuna kuna Foto: VV arhiva

LJUBEŠĆICA Jednoglasno prihvaćen proračun za 2022. vrijedan 8,65 milijuna kuna

Varaždinske vijesti | 22.12.2021. u 19:09h | Objavljeno u Našim krajem

Općinsko vijeće općine Ljubešćica na 5. sjednici održanoj u ponedjeljak 20. prosinca razmatralo je 27 točaka dnevnog reda koje su jednoglasno donesene.

- Posebno ističemo donošenje Proračuna Općine Ljubešćica za 2022. godinu vrijednog 8,65 milijuna kuna. Usporedo s proračunom za 2022. godinu, donesene su i projekcije za 2023. i 2024. godinu, kao i svi programi, i to Program građenja komunalne infrastrukture, Program održavanja komunalne infrastrukture, Program javnih potreba u društvenim djelatnostima - navode iz Općine.

Na sjednici su vijećnici jednoglasno donijeli i rebalans proračuna za 2021. godinu, kao i programe koji su direktno vezani uz rebalans proračuna.

Od posebne važnosti za Općinu Ljubešćica je i donošenje Odluke o izmjeni i dopuni odluke o komunalnim djelatnostima, uz koju je vezana Odluka o povjeravanju obavljanja komunalne djelatnosti održavanja groblja Poduzetničkom centru Ljubešćica d.o.o., te uslužne komunalne djelatnosti ukopa pokojnika Novokom-u d.o.o., Novi Marof, od 1. siječnja 2022. godine.

Usto, već 14. godinu zaredom donesena je Odluka o isplati prigodnog dara – božićnice umirovljenicima i osobama s invaliditetom koji su korisnici osobne invalidnine, ove godine u iznosu 200 kuna po osobi.

Na sjednici su vijećnici jednoglasno donijeli i cijeli niz drugih odluka koje su direktno vezane uz proračun za iduću godinu, kao što su Odluka o raspodjeli sredstava za redovito financiranje političkih stranaka, Analiza sustava civilne zaštite na području općine za ovu godinu, kao i Plan razvoja sustava CZ za iduću godinu, Odluka o usvajanju Procjene ugroženosti od požara i Plana zaštite od požara, Godišnji plan upravljanja imovinom u vlasništvu Općine Ljubešćica.

Kako je ova sjednica Općinskog vijeća bila ujedno posljednja u ovoj kalendarskoj godini, općinski načelnik Nenad Horvatić i potpredsjednica Općinskog vijeća uputili su svim vijećnicima i ostalim nazočnima čestitke u povodu Božića i Nove godine.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci