LJUBEŠĆICA Jednoglasno prihvaćen proračun za 2022. vrijedan 8,65 milijuna kuna Foto: VV arhiva

LJUBEŠĆICA Jednoglasno prihvaćen proračun za 2022. vrijedan 8,65 milijuna kuna

Varaždinske vijesti | 22.12.2021. u 19:09h | Objavljeno u Našim krajem

Općinsko vijeće općine Ljubešćica na 5. sjednici održanoj u ponedjeljak 20. prosinca razmatralo je 27 točaka dnevnog reda koje su jednoglasno donesene.

- Posebno ističemo donošenje Proračuna Općine Ljubešćica za 2022. godinu vrijednog 8,65 milijuna kuna. Usporedo s proračunom za 2022. godinu, donesene su i projekcije za 2023. i 2024. godinu, kao i svi programi, i to Program građenja komunalne infrastrukture, Program održavanja komunalne infrastrukture, Program javnih potreba u društvenim djelatnostima - navode iz Općine.

Na sjednici su vijećnici jednoglasno donijeli i rebalans proračuna za 2021. godinu, kao i programe koji su direktno vezani uz rebalans proračuna.

Od posebne važnosti za Općinu Ljubešćica je i donošenje Odluke o izmjeni i dopuni odluke o komunalnim djelatnostima, uz koju je vezana Odluka o povjeravanju obavljanja komunalne djelatnosti održavanja groblja Poduzetničkom centru Ljubešćica d.o.o., te uslužne komunalne djelatnosti ukopa pokojnika Novokom-u d.o.o., Novi Marof, od 1. siječnja 2022. godine.

Usto, već 14. godinu zaredom donesena je Odluka o isplati prigodnog dara – božićnice umirovljenicima i osobama s invaliditetom koji su korisnici osobne invalidnine, ove godine u iznosu 200 kuna po osobi.

Na sjednici su vijećnici jednoglasno donijeli i cijeli niz drugih odluka koje su direktno vezane uz proračun za iduću godinu, kao što su Odluka o raspodjeli sredstava za redovito financiranje političkih stranaka, Analiza sustava civilne zaštite na području općine za ovu godinu, kao i Plan razvoja sustava CZ za iduću godinu, Odluka o usvajanju Procjene ugroženosti od požara i Plana zaštite od požara, Godišnji plan upravljanja imovinom u vlasništvu Općine Ljubešćica.

Kako je ova sjednica Općinskog vijeća bila ujedno posljednja u ovoj kalendarskoj godini, općinski načelnik Nenad Horvatić i potpredsjednica Općinskog vijeća uputili su svim vijećnicima i ostalim nazočnima čestitke u povodu Božića i Nove godine.