Likovno udruženje Ludbreg: Mladi umjetnici prezentirali se s 30-ak likovnih djela

J.Š./Varaždinske vijesti | 31.8.2017. u 20:37h | Objavljeno u Našim krajem

Likovno udruženje Ludbreg već tradicionalno organizirao je u sklopu manifestacije Ludbreške Svete Nedelje dvanaestu izložbu
slika mlađe grupe LUL-a.

Ova izložba rezultat je ljetnih likovnih radionica koje su se održavale kroz lipanj, srpanj i kolovoz, a dio je projekta koji financira grad Ludbreg. Izloženi su radovi 24-ero mladih autora, predškolske, školske i srednjoškolske dobi, a koji su se prezentirali s 30-ak likovnih djela.

Program otvorenja upotpunile su i Lorena Kenđel koja je nastupala na tamburici, na saksofonu i klarinetu Dora i Iva Škafec Jagić, dok s recitacijama upotpunile su program otvorenja izložbe Iva Osivnik i Daria Rusak. Samu izložbu u ime grada Ludbrega, otvorila je zamjenica gradonačelnika Renata Potočnik.

Glavni cilj bio je usmjeriti djecu ka spontanijem, kreativnijem razvijanju spoznajnih vrijednosti kroz likovno stvaralaštvo, stimulirajući ih za likovnim izražavanjem kao i hrabriti znatiželju, propitkivanje i vizualno-slikovnu osjetljivost.

Na likovnim radionicama djeca su koristila različite likovne tehnike crtanja i slikanja dok su teme bile različite, primjerenije uzrastu djece, ali je nekako najzastupljenija bila tematika životinja i cvijeća dok se radilo najviše s akrilom i suhim pastelom.

Izložba se može razgledati do kraja rujna u Izložbenom prostoru hotela RAJ Ludbreg.