Levak: "Najmlađi i njihovi roditelji dobili kvalitetan vrtić na području Martijanca"

Izgradnja Dječjeg vrtića Martijanec, završena energetska obnova zgrade Osnovne škole Martijanec i završetak asfaltiranja cijele prometnice Slanje – Stari vrh, dio je ključnih investicija na području Općine Martijanec, koje je u izvješću o radu u drugoj polovici 2019. godine naglasio načelnik Dražen Levak.

– Izgradnja Dječjeg vrtića Martijanec započela je 1. veljače 2019., a početak rada vrtića očekuje se 1.9.2020. Ukupna vrijednost projekta bit će oko 11,5 milijuna kuna. Omogućili smo najmlađima i njihovim roditeljima kvalitetan dječji vrtić na području naše općine – naglasio je načelnik Levak na sjednici Općinskog vijeća održanoj u utorak, 31. ožujka.

Načelnik je među ključnim investicijama naveo i završenu drugu fazu rekonstrukcije javne rasvjete i zamjena LED žaruljama, u naseljima Rivalno, Gornji Martijanec, Slanje i dijelu Hrastovljana, dok se ove godine planira i treća faza te bi u svim naseljima bila uvedena LED javna rasvjeta. Projektiran je i završen veći dio čišćenje kanala Madaraševec – Hrastovljan te je počela izgradnja druge faze biciklističke staze uz županijsku cestu Martijanec – Hrastovljan. Završena je Studija obrane od poplava Općine Martijanec, financirana od Hrvatskih voda. Zamijenjeno je krovište na objektu NK Čičkovina.

Od manjih investicija načelnik je izdvojio sanaciju krovišta općinskog objekta u naselju Rivalno, postavljanje natpisa s nazivima ulica, obnovljene oglasne ploče u svih 9 naselja općine, sanirana oštećenja staza na grobljima, postavljanje staze između školske dvorane i KIC-a, sanaciju vatrogasnog spremišta u Madaraševcu i asfaltiranje prostora ispred vatrogasnog spremišta Slanju.

Na dnevnom redu sjednice Općinskog vijeća Martijanca bilo je i izvješće o izvršenju proračuna za 2019. godinu. Prihodi Općine bili su 11,7 milijuna kuna, a rashodi 15,7 milijuna. Uz preneseni višak iz prethodne proračunske godine od 6,2 milijuna kuna, ukupno raspoloživi višak u 2019. godini iznosi 2,2 milijuna kuna. Inače, u 2019. godini prihodi od poreza ostvareni su u iznosu 6.034.268,74 kuna što u odnosu na ostvarenje prethodne godine predstavlja povećanje od 16,2 %, a što zasigurno neće biti slučaj u 2020. godini s obzirom na cjelokupno gospodarsko stanje u državi.

Na području Općine Martijanec u 2019. godini nisu proglašene prirodne nepogode, istaknuto je u izvješću o realizaciji Plana djelovanja Općine Martijanec u području prirodnih nepogoda.

Govoreći o korištenju mjera za ublažavanje i otklanjanje izravnih posljedica prirodnih nepogoda načelnik Levak je istaknuo da je ovog trenutka moguće utvrditi kako je postotak osiguranja imovine, posebice u poljoprivredi, iznimno malen što i nije čudno s obzirom na način priznavanja šteta od strane osiguravatelja koji na osiguranju neosnovano ostvaruju profit jer im police osiguranja subveniconira i država i županija, ali i sami poljoprivrednici.

Sjednica Općinskog vijeća održana je u Društvenom domu u Martijancu uz sve važeće propisane mjere i upute za sprječavanje širenja zaraze koronavirusom.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.