Lepoglavskim umirovljenicima ove godine božićnica od 200 kuna Foto: ilustracija

Lepoglavskim umirovljenicima ove godine božićnica od 200 kuna

Varaždinske vijesti | 21.11.2020. u 17:27h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Grad Lepoglava i ove će godine, temeljem odluke gradonačelnika, prigodom nadolazećih božićnih blagdana umirovljenicima slabijeg imovinsko-socijalnog statusa s gradskog područja isplatiti prigodan novčani dar, odnosno božićnicu, koja će ove godine iznositi 200 kuna.

Isplata božićnica počet će u ponedjeljak, 23. studenoga, i trajati do 23. prosinca, a pravo na njenu isplatu imaju umirovljenici s prebivalištem na području Grada Lepoglave čija mirovina je manja ili jednaka iznosu od 1.800 kuna. Umirovljenici koji zadovoljavaju kriterij za isplatu gradske božićnice trebaju se u tom razdoblju, radi isplate, javiti u Jedinstveni upravni odjel Grada Lepoglave (Antuna Mihanovića 12). Pri tome su dužni predočiti osobnu iskaznicu i zadnji odrezak mirovine. Ako božićnicu u ime umirovljenika podiže druga osoba, dužna je također predočiti osobnu iskaznicu umirovljenika kojem se isplaćuje božićnica te odrezak njegove zadnje mirovine.

- Brinući za osobe starije životne dobi, a posebice one slabijeg socijalno-ekonomskog statusa, i ove ćemo godine isplatiti božićnice za umirovljenike. Iznos božićnica podigli smo sa 100 na 200 kuna sa željom da ta pomoć u što većoj mjeri pomogne da našim umirovljenicima nadolazeće blagdane učinimo radosnijima – poručio je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Inače, ovo je već drugi prigodan novčani dar koji Grad Lepoglava isplaćuje umirovljenicima u ovoj godini. Naime, isti iznos novčanog dara, a riječ je o 200 kuna, Grad je isplatio umirovljenicima i prigodom uskrsnih blagdana. Ukupno će tako umirovljenici slabijeg socijalno-ekonomskog statusa od Grada Lepoglave u ovoj godini dobiti 400 kuna prigodnog novčanog dara.