Lepoglava Foto: VV arhiva / ilustracija

Lepoglavi pola milijuna kuna za dva projekta uređenja komunalne infrastrukture

Varaždinske vijesti | 26.5.2019. u 13:32h | Objavljeno u Našim krajem

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije svečano je uručilo 370 novopotpisanih ugovora za sufinanciranje projekata namijenjenih podizanju standarda komunalne, socijalne i gospodarske infrastrukture na potpomognutim i brdsko-planinskim područjima.

Za Program održivog razvoja lokalne zajednice odabrano je ukupno 300 projekata, dok je za Program podrške brdsko-planinskim područjima odabrano njih 70. Među odabranima dva su projekta koje je na poziv ministarstva za dostavu projektnih prijedloga za sufinanciranje prijavio Grad Lepoglava.

U okviru Programa održivog razvoja lokalne zajednice Gradu Lepoglavi dodijeljeno je 200.000 kuna za projekt druge faze izgradnje trga i parkirališta u Donjoj Višnjici, dok je u okviru Programa podrške brdsko-planinskim područjima Gradu dodijeljeno 300.000 kuna za projekt "Sanacija nerazvrstanih cesta i nogostupa".

- Dobivenim iznosom od ukupno 500.000 kuna dodatno ćemo podići razinu komunalne infrastrukture na cijelom području Grada Lepoglave – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić koji je na svečanosti održanoj u hotelu Sheraton u Zagrebu potpisao ugovore o sufinanciranju navedenih projekata.