Lepoglavčanima tri mjeseca besplatnog korištenja fitnes centra Foto: Grad Lepoglava

Lepoglavčanima tri mjeseca besplatnog korištenja fitnes centra

Varaždinske vijesti | 1.4.2021. u 08:30h | Objavljeno u Našim krajem

U naredna tri mjeseca, tijekom travnja, svibnja i lipnja, građani Grada Lepoglave moći će besplatno koristiti fitnes centar u Domu kulture u Lepoglavi.

Besplatno korištenje fitnesa, odlukom gradonačelnika Marijana Škvarića, građanima omogućava Grad Lepoglava koji će u navedenom periodu pokriti troškove njegova korištenja.

- Epidemija koronavirusa u mnogočemu je promijenila naš život. Uz nju se pojavila i epidemija pretilosti. Sva istraživanja govore o tome da je 60% pretilo, a ono što je posebno zabrinjavajuće je to da je pretilo 35% djece. To je postao društveni problem. Zbog toga sam donio odluku da Fitnes centar Lepoglava damo na besplatno korištenje svim građanima Grada Lepoglave – obrazložio je svoju odluku gradonačelnik Škvarić.

Tijekom navedenog perioda fitnes centar će raditi prema utvrđenim terminima za koje se građani moraju prijaviti. U prijepodnevnim će satima fitnes centar raditi ponedjeljkom, srijedom i petkom. Vježbat će se tada u tri termina – od 9 do 10.15 sati, od 10.15 do 11.30 sati i od 11.30 do 12.45 sati. Svaki dan od ponedjeljka do petak fitnes će se moći koristiti u poslijepodnevnim terminima – od 16.00 do 17.15 sati, od 17.15 do 18.30 sati te od 18.30 do 19.45 sati.

Trening će moći trajati najdulje 75 minuta, a preklapanja termina neće biti.

- Fitnes će se koristiti uz poštivanje epidemioloških mjera. Svaki vježbač moći će odraditi tri treninga tjedno kako bi svi zainteresirani građani mogli koristiti ponuđene termine. Prijaviti se za korištenje termina građani mogu putem Facebook stranice Fitnes centar Lepoglava nakon čega će im biti potvrđen termin za vježbanje – istaknuo je Kristijan Bizek, TKIC-ov viši stručni suradnik za sportske i edukacijske programe djece i mladih.

Želeći poboljšati zdravstveno stanje svojih građana, Grad Lepoglava im na besplatno korištenje nudi i gradske električne bicikle, a u pripremi su i drugi programi.

- U gradskom parku dovršavamo infrastrukturu za igranje šaha na otvorenom. U dječjim vrtićima na gradskom području planiramo zapošljavanje stručnih suradnika koji će s djecom predškolske dobi raditi na sprečavanju pretilosti – najavio je Škvarić te pozvao župana Varaždinske županije Radimira Čačića da "otvori sportske dvorane kako bi ih građani mogli koristiti za bavljenje sportom".

lepoglava_besplatna_teretana_za_gradjane_03.jpg

lepoglava_besplatna_teretana_za_gradjane_04.jpg

lepoglava_besplatna_teretana_za_gradjane_05.jpg

lepoglava_besplatna_teretana_za_gradjane_02.jpg

lepoglava_besplatna_teretana_za_gradjane_01.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci