Lepoglavčani odali počast poginulim hrvatskim braniteljima i žrtvama fašističkog terora Foto: Grad Lepoglava

Lepoglavčani odali počast poginulim hrvatskim braniteljima i žrtvama fašističkog terora

Varaždinske vijesti | 1.11.2019. u 17:19h | Objavljeno u Našim krajem

Povodom blagdana Svih Svetih i u Gradu Lepoglavi je odana počast preminulim građanima. Posebna je počast odana poginulim hrvatskim braniteljima i žrtvama fašističkog terora.

Izaslanstvo Grada Lepoglave predvođeno gradonačelnikom Marijanom Škvarićem te članovi Udruge antifašista i antifašističkih boraca iz Lepoglave položili su vijence i upalili svijeće na Spomen groblju u Lepoglavi. Vijenci su položeni i kod spomen obilježja poginulim antifašistima u Kamenici i Višnjici.

U nazočnosti članova obitelji poginulih branitelja i braniteljskih udruga, članova Gradskog vijeća i mjesnih odbora te Udruge antifašista i antifašističkih boraca iz Lepoglave, kod centralnog je križa na gradskom groblju u Lepoglavi, uz zvuke mirozova i molitvu koju je predvodio vlč. Andrija Kopjar, položen vijenac i upaljene svijeće u spomen na poginule hrvatske branitelje s područja Grada Lepoglave. Ispred Grada Lepoglave vijenac je položio gradonačelnik Marijan Škvarić. Svijeće su za poginule branitelje upalili i članovi obitelji poginulih branitelja i braniteljskih udruga. Počast je poginulim hrvatskim braniteljima odana i na njihovim posljednjim počivalištima.

Gradonačelnik Škvarić je ovom prigodom poručio da su ovo dani kada se treba prisjetiti svih preminulih sugrađana, a posebice onih koji su žrtvujući svoje živote, kako antifašisti tijekom 2. svjetskog rata, tako i hrvatski branitelji u Domovinskom ratu, doprinijeli stvaranju Hrvatske i boljeg sutra za sve buduće generacije.

pocast_dan_mrtvih_lepoglava_1.jpg

pocast_dan_mrtvih_lepoglava_2.jpg

pocast_dan_mrtvih_lepoglava_5.jpg

pocast_dan_mrtvih_lepoglava_7.jpg

pocast_dan_mrtvih_lepoglava_93.jpg