LEPOGLAVA Završena sanacija klizišta u naselju Zolmani Foto: Grad Lepoglava

LEPOGLAVA Završena sanacija klizišta u naselju Zolmani

Varaždinske vijesti | 12.9.2021. u 20:00h | Objavljeno u Našim krajem

Postavljanjem asfalta na saniranom dijelu kolnika lokalne nerazvrstane ceste NC-123 završila je sanacija klizišta u naselju Zolmani na području Mjesnog odbora Zlogonje.

Završnim radovima postavljanja asfaltnog tepiha prethodila je sanacija dijela oštećenog kolnika uz izgradnju potpornog zida koji će spriječiti daljnje klizanje tla.

- Klizišta su na području grada Lepoglave prouzročila brojna oštećenja na komunalnoj infrastrukturi otežavajući život građanima na područjima na kojima su se dogodila. Najčešće je riječ o oštećenjima na lokalnim cestama koja kontinuirano saniranom, a što iziskuje značajna financijska sredstva. Unatoč činjenici da je riječ o financijski zahtjevnim zahvatima, kojima trenutno stanje vraćamo u stanje kakvo je bilo prije oštećenja nastalih klizanje tla, provodimo ih kontinuirano kako bi građanima omogućili nesmetano korištenje komunalne infrastrukture, u većini slučajeva građanima izuzetno važnih i potrebnih cesta - istaknuo je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić.

Ugovorena vrijednost radova na sanaciji klizišta u naselju Zolmani iznosila je 597.260 kuna s PDVom. Dio sredstava iz svog je vlastitog proračuna osigurao Grad Lepoglava, a dio, u iznosu od 364.000 kuna, osiguran je na natječaju Hrvatskih voda. Radove je izvela domaća tvrtka TTG iz Donje Višnjice.

lepoglava_sanirano_kliziste_zolmani_08092021_1.jpg

lepoglava_sanirano_kliziste_zolmani_08092021_2.jpg

lepoglava_sanirano_kliziste_zolmani_08092021_3.jpg

lepoglava_sanirano_kliziste_zolmani_08092021_4.jpg

lepoglava_sanirano_kliziste_zolmani_08092021_5.jpg

lepoglava_sanirano_kliziste_zolmani_08092021_6.jpg

lepoglava_sanirano_kliziste_zolmani_08092021_7.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci