Lepoglava: Zapošljavanje i razvoj proizvodnje u poduzetničkoj zoni u punom zamahu Foto: Grad Lepoglava

Lepoglava: Zapošljavanje i razvoj proizvodnje u poduzetničkoj zoni u punom zamahu

Varaždinske vijesti | 28.5.2021. u 20:18h | Objavljeno u Našim krajem

Nove tvrtke u lepoglavskoj poduzetničkoj zoni, Hidro-projekt d.o.o. i Ediltec d.o.o., u punom su zamahu. Zapošljavaju nove ljudi, razvija se proizvodnja i planira se proširenje kapaciteta zbog odličnih uvjeta rada koje im je grad omogućio.

Direktor tvrtke Hidro-projekt d.o.o Zvonimir Šoštarek naveo je kako je kupovinom parcele povećao broj kupaca, trenutno traži radnike i planira daljnje širenje u poduzetničkoj zoni kupovinom susjedne parcele.

Direktor Ediltec d.o.o. Sead Šahović pokazao je lepoglavskom gradonačelniku Marijanu Škvariću što je sve do sada napravljeno i uloženo za pokretanje proizvodnje stirodura.

„Pozitivno sam iznenađen suradnjom grada i TKIC-a, ispunjeno je sve što je obećano, takvu podršku kod kupnje zemljišta, iskreno, nisam očekivao. Znate, uvijek postoji ta nesretna birokracija i stotinu papira, no gradonačelnik Marijan Škvarić pobrinuo se da sve teče glatko i proizvodnja kreće za mjesec dana. Planiramo i proširenje kapaciteta jer nam se sviđa razvijati poslovanje u ovako poticajnoj okolini“, izjavio je Šahović.

Na upite oko zaštite okoliša prilikom proizvodnje, Šehović je napomenuo kako proizvodnja stirodura nema apsolutno nikakvih vanjskih izgaranja, tvornica nema dimnjak, nema otpadnih voda i stupanj zagađenosti je manji nego kod poslova koje obavlja neka srodna proizvodna industrija.

„Drago mi je vidjeti zadovoljstvo na licima naših gospodarstvenika u poduzetničkoj zoni, a posebno me veseli činjenica kako ćemo zaposliti značajan broj ljudi što će zasigurno pridonijeti dodatnom gospodarskom razvoju na području Grada Lepoglave“, istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić koji je obišao nove tvrtke i uvjerio se kako radovi za pripremu proizvodnje teku po planu.

lepoglava_poduzetnicka_zona_28052021_01.jpg

lepoglava_poduzetnicka_zona_28052021_02.jpg

lepoglava_poduzetnicka_zona_28052021_03.jpg

lepoglava_poduzetnicka_zona_28052021_04.jpg

lepoglava_poduzetnicka_zona_28052021_05.jpg

lepoglava_poduzetnicka_zona_28052021_06.jpg

lepoglava_poduzetnicka_zona_28052021_07.jpg

Označeno u