LEPOGLAVA Uskoro natječaj za sufinanciranje troškova stanovanja mladim obiteljima Foto: Grad Lepoglava

LEPOGLAVA Uskoro natječaj za sufinanciranje troškova stanovanja mladim obiteljima

Varaždinske vijesti | 14.7.2023. u 18:30h | Objavljeno u Našim krajem

Središnji državni ured za demografiju i mlade u sklopu svog Pilot projekta koji je uvršten u Nacionalni program za mlade od 2023. do 2025., dodijelio je Gradu Lepoglavi 19.440,00 eura bespovratnih sredstava za financijsku potporu usmjerenu na sufinanciranje troškova stanovanja mladim obiteljima i mladima u 2023. godini.

Sredstva će se dodjeljivati na temelju Javnog poziva za dostavu prijava za su sufinanciranje troškova stanovanja mladim obiteljima i mladima koji će Grad Lepoglava uskoro raspisati.

Financijska potpora po korisniku iznosit će za mladu obitelj s djecom 180,00 eura mjesečno, a za mladu osobu i mladu obitelj bez djece 120,00 eura mjesečno. Prihvatljivo razdoblje za sufinanciranje troškova stanovanja je razdoblje od 01. siječnja 2023. godine do 31. prosinca 2023. godine.

- Ova će financijska potpora uvelike pomoći mladima i mladim obiteljima u financiranju njihovih svakodnevnih potreba, u poboljšanju njihove životne egzistencije, pomoć pri ostvarivanju osnovnih preduvjeta za kvalitetan život te povećati standard socijalne skrbi - ističu iz Grada Lepoglave.

- Također, cilj ove mjere je i poticane ostanka mladih na području Grada Lepoglave, ali i doseljavanja mladih u Lepoglavu što je od velike važnosti obzirom na pad stanovništva od 16% u odnosu na popis iz 2011. godine. Mjera će također potaknuti vlasnike napušteni stanova i obiteljskih kuća na iznajmljivanje, ali prije svega ojačati standard života mladih - napomenuli su iz Grada Lepoglave.