Lepoglava: Sutra isplata gradske jednokratne novčane potpore za novorođene Foto: ilustracija

Lepoglava: Sutra isplata gradske jednokratne novčane potpore za novorođene

Varaždinske vijesti | 22.11.2020. u 13:05h | Objavljeno u Našim krajem

Na račune obitelji s područja Grada Lepoglave koje su tijekom ove godine dobile prinove, Grad Lepoglava će sutra, 23. studenoga uplatiti gradske jednokratne novčane potpore za novorođene. Naime, zbog trenutne epidemiološke situacije neće biti održan tradicionalni prijem za roditelje, već će potpore biti uplaćene na njihove tekuće račune.

Ovo je drugi put u ovoj godini da Grad Lepoglava isplaćuje potpore za novorođene. Ovog će puta biti isplaćeno 20 potpora u ukupnom iznosu od 34.000 kuna, dok su tijekom prvog kruga isplate bile isplaćene potpore za 24 obitelji ukupnog iznosa od 45.500 kuna.

Iznosi jednokratnih novčanih potpora koje se u Gradu Lepoglavi dodjeljuju novorođenima ovise o tome o kojem se djetetu u obitelji radi. Potpora za prvo rođeno dijete u obitelji iznosi 1.500 kuna, za drugo 2.000 kuna, a za treće i svako sljedeće rođeno dijete 2.500 kuna.

- Isplata jednokratnih novčanih potpora za novorođene samo jedna od mjera demografske politike koju provodimo u Gradu Lepoglavi. U okviru te politike provodimo niz aktivnosti. Podsjetio bih da smo ove godine dovršili višemilijunski projekt uređenja i proširenja objekta Dječjeg vrtića u Lepoglavi te izgradili potpuno novi dječji vrtić u Višnjici. Sufinanciramo pohađanje vrtića zatim brojne osnovnoškolske programe među kojima je program cjelodnevnog boravaka u školi. Na početku školske godine financirali smo nabavku radnih bilježnica, a ovih smo dana, što je izuzetno važno, s mladim obiteljima potpisali ugovore o isplati gradskih novčanih potpora za kupnju odnosno izgradnju vlastitog doma – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić.