LEPOGLAVA U ponedjeljak, 4. ožujka počinje isplata gradskih uskrsnica umirovljenicima slabijeg imovinskog statusa Foto: ilustracija

LEPOGLAVA U ponedjeljak, 4. ožujka počinje isplata gradskih uskrsnica umirovljenicima slabijeg imovinskog statusa

Varaždinske vijesti | 1.3.2024. u 12:25h | Objavljeno u Našim krajem

Umirovljenici slabijeg imovinskog statusa s područja Grada Lepoglave i ove će godine povodom Uskrsa dobiti jednokratnu gradsku novčanu pomoć – tzv. uskrsnice. Grad će umirovljenicima isplatiti uskrsnice u visini od 30 eura.

Pravo na uskrsnice imaju svi umirovljenici s prebivalištem na području Grada Lepoglave čiji je mjesečni iznos mirovine manji ili jednak iznosu od 292 eura. Isplata uskrsnica počinje u ponedjeljak, 04. ožujka i trajat će do 29. ožujka 2024. godine.

U tom se periodu uskrsnice mogu podići u Jedinstvenom upravnom odjelu Grada Lepoglave (Antuna Mihanovića 12, Lepoglava) u vremenu od 7 – 15 sati uz predočenje osobne iskaznice, zadnjeg odreska mirovine i dokumenta na kojem je vidljiv OIB.

– Isplata uskrsnica, kao i božićnica, umirovljenicima slabijeg ekonomskog statusa jedna je od gradskih mjera pomoći našim socijalno najugroženijim građanima. Mjera je to koju provodimo kontinuirano godinama, a za koju smo u ovoj godini u proračunu osigurali 19.910,00 eura. Dio je to od ukupno 164.770,00 eura koliko smo ove godine osigurali za potrebe socijalne skrbi - istaknuo je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić.

Pozvao je umirovljenike, koji imaju uvjete, da iskoriste pravo na gradsku uskrsnicu