Lepoglava: Suradnja Udruge umirovljenika i Odreda izviđača

J.Š./Varaždinske vijesti | 6.9.2016. u 11:37h | Objavljeno u Našim krajem

Suradnja Udruge umirovljenika Lepoglava i Odreda izviđača Lepoglava nastavljena je još jednim projektom realiziranim uz financijsku potporu Grada Lepoglave.

Naime, ove je godine na gradskom natječaju za financiranje programa i projekata udruga od interesa za opće dobro Udruzi umirovljenika i Odredu izviđača dodijeljena potpora za realizaciju dvaju projekta kojima je cilj bilo upoznavanje i senzibiliziranje mladih s potrebama starijih osoba.

U okviru prvog projekta mladi su izviđači obilazili domove umirovljenika družeći se s njima te im pomagali u obavljanju kućanskih poslova.

Drugi projekt obuhvatio je druženje kroz razmjenu iskustva, a realiziran je na Sportsko –rekreacijskom centru u Lepoglavi gdje su se okupili umirovljenici i izviđači družeći se kroz zabavne igre te kroz pričaonice u kojima su umirovljenici s mladim izviđačima podijelili svoja životna iskustva.

- Htjeli smo pokazati da mlade i starije osobe mogu surađivati i zajedno raditi. Ovim druženjem željeli smo zabaviti se i provesti jedno zajedničko poslijepodne te se još bolje upoznati. Željeli smo približiti mladima sposobnosti koje starije osobe posjeduju – istaknula je predsjednica Udruge umirovljenika Lepoglava Marija Varović.

Načelnica odreda izviđača Lepoglava Tatjana Jurić naglasila je kako Odred izviđača uz Udrgu umirovljenika surađuje i na projektima s drugim udrugama, a koji se također provode uz financijsku pomoć Grada Lepoglave.

- Kad smo promijenili odluku o načinu financiranja programa i projekata udruga na području grada Lepoglave učinili smo to s namjerom financiranja ovakvih projekata. Upravo je ovaj projekt dokaz kvalitete tog sustava. Ovdje se vidi kuda odlazi gradski novac – istaknuo je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač.