Lepoglava: Stambene zgrade dobile spremnike za bio-otpad Foto: Grad Lepoglava

Lepoglava: Stambene zgrade dobile spremnike za bio-otpad

Varaždinske vijesti | 9.5.2021. u 08:00h | Objavljeno u Našim krajem

Predstavnici stanara iz stambenih zgrada s lepoglavskog područja preuzeli su ovih dana od Grada Lepoglave spremnike namijenjene za odlaganje biootpada.

Riječ je o 36 spremnika nabavljenih u okviru gradskog projekta vrijednog 750.000 kuna. Sredstva za realizaciju ovog projekta, kojim je ujedno nabavljeno i više od 2.000 spremnika za odlaganje papira i plastike u domaćinstvima na gradskom području, osigurali su Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, i to 85% potrebnih sredstava, i Grad Lepoglava koji je osigurao preostalih 15%.

- Ovih 36 spremnika za biootpad koristit će stanari u stambenim zgradama. Svaka je zgrada dobila po jedan spremnik kojim smo riješili pitanje biootpada kojeg stanari zgrada, u većini slučajeva, nisuimali gdje odlagati. Za odlaganje plastike i papira stambene su zgrade već ranije dobile spremnike većeg kapaciteta dok će svim domaćinstava s gradskog područja uskoro biti podijeljeni manji spremnici za odlaganje plastike i papira, koje smo također osigurali kroz projekt nabave spremnika za odlaganje selektiranog otpada. Na ovaj smo način omogućili našim građanima da otpad selektiraju na kućnom pragu te u velikoj mjeri doprinijeli smanjenju postotka neselektiranog otpada na području Grada Lepoglave – istaknuo je gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić, dodavši da je i ovaj projekt realiziran većinom sredstvima koje je Grad Lepoglava osigurao iz drugih izvora.

lepoglava_podjeljeni_spremnici_biootpad_04052021_1.jpg

lepoglava_podjeljeni_spremnici_biootpad_04052021_2.jpg

lepoglava_podjeljeni_spremnici_biootpad_04052021_3.jpg

lepoglava_podjeljeni_spremnici_biootpad_04052021_4.jpg

lepoglava_podjeljeni_spremnici_biootpad_04052021_5.jpg

lepoglava_podjeljeni_spremnici_biootpad_04052021_6.jpg

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci