LEPOGLAVA Uspješno zaključen projekt "Zaželi III", najavljen nastavak

vv | 19.8.2023. u 17:26h | Objavljeno u Našim krajem

Deset gerontodomaćica šest mjeseci brinulo o 63 korisnika

Deset je žena iz skupine teže zapošljivih šest mjeseci bilo zaposleno na poslovima  pružanja pomoći i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju na gradskom području, zahvaljujući projektu Grada Lepoglave "Zaželi III.

IMG_20230817_110922.jpg

Brinule su o 63 korisnika obavljajući poslove koje oni sami ne mogu obaviti, a utječu na kvalitetu njihova života.

- Odlazile smo im u dućan i po lijekove, donosile drva za ogrjev, pomagale u vrtu, čistile prostor u kojem borave, kuhale im i bile im podrška. Šteta je što je projekt kratko trajao jer njime smo zadovoljne i mi gerontodomaćice i korisnici o kojima smo brinule - rekla je Štefica Špiljak, jedna od deset gerontodomaćica zaposlenih u okviru projekta.

IMG_20230817_105857.jpg

Projekt vrijednosti 538.000 kuna u cijelosti je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali  2014. - 2020.

- Grad Lepoglava brine o građanima u potrebi kojima smo zahvaljujući ovom projektu povećali kvalitetu života. Pored toga, omogućili smo zapošljavanje deset žena koje su teško nalazile posao, a koje su kroz rad u okviru ovog projekta pokazale koliko su vrijedne. Svi zajedno učinili smo Grad Lepoglavu boljom sredinom - istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić i najavio da će Grad nastaviti s ovim projektom kad se otvori novi natječaj, što bi moglo biti već najesen.

IMG_20230817_110545.jpg

Voditeljica projekta Jelena Vukešin istaknula je kako su u potpunosti smo ispunili ciljeve projekta. 

- Ljudi u potrebi iskazali su veliko zadovoljstvo i potrebu za ovakvom vrstom usluge koju su im pružale gerontodomaćice koje su vratile na tržište rada i dobile prigodu raditi i osigurati svoju egzistenciju - navela je.