Lepoglava: Predstavljeni rezultati 1. faze projekta energetske obnove zgrade gradske uprave Foto: Grad Lepoglava

Lepoglava: Predstavljeni rezultati 1. faze projekta energetske obnove zgrade gradske uprave

Varaždinske vijesti | 28.11.2019. u 12:15h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Gradonačelnik Marijan Škvarić predstavio je, u nazočnosti direktora TKIC-a Damjana Županića, rezultate provedbe prve faze projekta Energetske obnove zgrade gradske uprave Grada Lepoglave. Riječ je o projektu čija je ukupna vrijednost 1.215.974 kuna, a u okviru kojeg će biti energetski obnovljena toplinska ovojnica zgrade, sanirano krovište, zamijenjen postojeći sustav grijanja potrošne tople vode te ugrađena rampa za olakšavanje pristupa osobama s invaliditetom i osobama smanjenje pokretljivosti.

- S ovim smo se projektom prijavili na natječaj Ministarstva graditeljstva gdje nam je projekt odobren te nam je kroz taj natječaj dodijeljena potpora od 609.558 kuna. Dodatno smo kod Ministarstva regionalnog razvoja ostvarili potporu u visini od 309.661 kuna. Za iznos te potpore smanjili smo ukupan iznos učešća Grada Lepoglave u ovom projektu - pojasnio je gradonačelnik Marijan Škvarić koji se i ovom prigodom zahvalio Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja te potpredsjedniku Vlade RH i ministru Predragu Štromaru te Ministarstvu regionalnog razvoja na danoj potpori, izvođaču radova, tvrtki Funda, na dosad odrađenim kvalitetnim radovima, TKIC-u na administrativnoj podršci u provedbi projekta te gradskim službama koje također uspješno provode ovaj projekt.

Veliki dio radova je završen dok bi preostali radovi trebali bi biti dovršeni do proljeća iduće godine. Nakon završetka projekta planiraju se uštede energenata u visini od 50 %.

- Sve smo dosadašnje troškove uspješno pravdali te su temeljem toga na gradski račun stizale i planirane uplate - istaknuo je gradonačelnik Škvarić koji je ovom prigodom podsjetio i na druge uspješno provedene projekte i programe energetske obnove i korištenja obnovljivih izvora energije.

Spomenuo je tom prigodom program energetske obnove obiteljskih kuća u okviru kojeg je energetski obnovljena 71 obiteljska kuća na gradskom području. Spomenuo je obnovu fasade te ugradnju dizalica topline i solarnih panela u OŠ Ante Starčevića u Lepoglavi te nabavku električnih bicikla.

- I nakon završetka ovog projekta mi nećemo stati. Naime, već pripremamo novi projekt kojim planiramo energetsku obnovu vatrogasnog doma u Višnjici. Riječ je o projektu vrijednom oko 1.5 milijuna kuna koji ćemo također prijaviti na natječaja koji će, prema najavama, biti raspisan iduće godine. Nadam se da ćemo po tom natječaju također ostvariti potpore. Nakon toga planiramo nastaviti s energetskom obnovom i drugih društvenih domova na gradskom području - zaključio je gradonačelnik Škvarić.

energetska_obnova_zgrade_gradske_uprave_8.jpg

energetska_obnova_zgrade_gradske_uprave_6.jpg

energetska_obnova_zgrade_gradske_uprave_5.jpg

energetska_obnova_zgrade_gradske_uprave_2.jpg