LEPOGLAVA Postotak cijepljenih među najnižima; cijepljenje moguće i u ljekarni Foto: Grad Lepoglava

LEPOGLAVA Postotak cijepljenih među najnižima; cijepljenje moguće i u ljekarni

Varaždinske vijesti | 1.10.2021. u 18:30h | Objavljeno u Našim krajem

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo, na području Grada Lepoglave cijepljeno je 36% građana što je jedan od nižih postotaka cijepljenih protiv Covida-19 na području neke od jedinica lokalne samouprave u Varaždinskoj županiji.

Nezadovoljstvo tako malim postotkom cijepljenih iskazano je na sastanku Stožera civilne zaštite Grada Lepoglave s kojeg je građanima upućen poziv da se cijepe. Cijepiti se, kao i do sad, mogu u ordinacijama opće prakse, u županijskim zavodima za javno zdravstvo i na punktovima za masovno cijepljenje u organizaciji županijskih zavoda za javno zdravstvo i domova zdravlja.

Odnedavno je cijepljenje moguće i u ljekarnama pa se tako zainteresirani za cijepljenje u Lepoglavi mogu cijepiti i u Ljekarni Lidije Žulić (Trg kralja Tomislava 8, 42250 Lepoglava).

Zainteresirani za cijepljenje u Ljekarni Lidije Žulić najprije se trebaju prijaviti za cijepljenje što mogu učiniti pozivom na telefonski broj ljekarne - 042 791 047. Tom će im prigodom biti određen termin kad će biti cijepljeni te će dobiti sve dodatne informacije o cijepljenju. Na raspolaganju građanima su cjepiva svih proizvođača.

Podsjetimo, cijepljenje u ljekarnama na području Varaždinske županije zasad je dostupno u dvije ljekarne - osim u Lepoglavi, to je moguće i u Ljekarni Jadranka Gradečak u Jalžabetu (Trg braće Radić 6, 42203 Jalžabet, telefon 042 647 112).

Označeno u