Lepoglava: Nova ulaganja u obnovljive izvore energije za zeleniji grad

VV | 3.12.2020. u 20:12h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Lepoglava i dalje nastavlja s provedbom projekata korištenja obnovljivih izvora energije. Ostvarena je potpora za ugradnju dizalica topline u Domu kulture u Lepoglavi prijavom projekta na Javni poziv za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u zgradama javne namjene objavljenog od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Gradu Lepoglavi odobreno je sufinanciranje projekta u visini od 382.426,00 kuna što čini 60% za Fond opravdanih troškova ukupne procijenjene vrijednosti projekta koji iznose 646.127,00 kuna.

- I ovaj projekt potvrđuje orijentiranost Grada Lepoglave prema obnovljivim izvorima energije, povećanju energetske učinkovitosti i zaštiti okoliša. Naime, u ovoj smo godini realizirali čak 13 projekata što potvrđuje i projektnu orijentiranost Grada Lepoglave te sposobnost da pripremamo, provodimo i realiziramo projekte - istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Projekt ugradnje dizalica topline izradio je Turističko kulturno informativni centar (TKIC) koji ujedno i upravlja zgradom Doma kulture u Lepoglavi.

- Drago mi je da grad Lepoglava kontinuirano prepoznaje važnost ulaganja u obnovljive izvore energije i da svakim realiziranim projektom dokazujemo tvrdnju kako je Lepoglava zeleni grad. Ugradnjom dizalica topline u Domu kulture u Lepoglavi omogućit će se ekološki prihvatljivije, ali i ekonomski isplativije grijanje - naglasio je direktor TKIC-a Damjan Županić.

dizalice_topline_2.jpg

dizalice_topline_3.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci