Lepoglava: kućne ljubimce kastrirajte i sterilizirajte po upola manjoj cijeni

J.Š./ Varaždinske vijesti | 5.2.2021. u 13:31h | Objavljeno u Našim krajem

Vlasnici pasa i mačaka s područja Grada Lepoglave ove će godine svoje kućne ljubimce moći kastrirati i sterilizirati po upola manjoj cijeni.

Naime, Grad Lepoglava je s Veterinarskom stanicom Ivanec sklopio ugovor o financiranju 50 posto ukupne cijene kastracije i sterilizacije pasa i mačaka čiji su vlasnici s područja Grada Lepoglave.

Tako će građani koji će kastrirati i sterilizirati svoje pse i mačke za tu uslugu Veterinarskoj stanici Ivanec platiti samo pola cijene. Važno je istaknuti da se, što se pasa tiče, sufinanciranje kastracije i sterilizacije odnosi samo na pse koji su čipirani. Uz to, istaknuto je i da će navedena mjera, koja se provodi s ciljem kontrole razmnožavanja i smanjenja broja napuštenih pasa i mačaka, vrijediti do utroška sredstava osiguranih za njenu provedbu.

Uz sufinanciranje kastracije i sterilizacije pasa i mačaka, Grad Lepoglava je s Veterinarskom stanicom Ivanec ugovorio i obavljanje higijeničarske službe te obavljanje poslova provjere mikročipiranja pasa na gradskom području od strane Veterinarske stanice Ivanec.

Za provedbu svih navedenih poslova Grad Lepoglava je osigurao 55.000 kuna.

Označeno u