"KUP NOVE VESI" Tko je bio najbolji na vatrogasnom natjecanju sa starom zaprežnom špricom grofa Bombellesa? Foto: Ilustracija/Općina Petrijanec

"KUP NOVE VESI" Tko je bio najbolji na vatrogasnom natjecanju sa starom zaprežnom špricom grofa Bombellesa?

VV | 26.7.2023. u 15:44h | Objavljeno u Našim krajem

Deset vatrogasnih ekipa sudjelovalo je na 11. vatrogasnom natjecanju "Kup Nove Vesi", koje je održano početkom srpnja u Novoj Vesi Petrijanečkoj, a kojom je ujedno završen bogat program koji je organiziran uz ovogodišnje Dane općine Petrijanec.

Riječ je o atraktivnom natjecanju starom zaprežnom špricom iz 1870. godine koju je vatrogascima darovao grof Bombelles, a predstavlja spoj povijesti i budućnosti vatrogastva, a svake godine privuče veliki broj posjetitelja. U muškoj kategoriji najbolji su bili vatrogasci iz DVD-a Gojanec, drugo mjesto osvojio je DVD Nova Ves a treće DVD Petrijanec. Kod žena prvo mjesto osvojile su domaće vatrogaskinje iz DVD-a Nova Ves, drugo mjesto osvojio je DVD Kuršanec a treće DVD Maruševec.

3.jpg

U kategoriji vatrogasnog podmlatka (m) prvi su bili dječaci iz DVD-a Maruševec, drugi DVD Nova Ves, dok su treći bili DVD Ladanje Donje. Kod djevojčica prve su bile one iz DVD-a Tužno, drugo mjesto pripalo je DVD-u Ladanje Donje a treće DVD-u Maruševec.

Pehare i medalje najboljima uručili su načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec te predsjednica Vatrogasne zajednice općine Petrijanec Nataša Šincek.

REZULTATI

Podmladak “Ž”
1. Tužno, 2. Ladanje Donje i 3. Maruševec
pomladak “M”
1. Maruševec,2. Nova Ves, 3. Ladanje Donje ,4. Svibovec 1, Svibovec 2, 5. Kuršanec

Mješovita ekipa
rezultati “ž”
1. Nova Ves, 2. Kuršanec, 3. Maruševec
rezultati “m”
1..Gojanec, 2. Nova Ves, 3. Peterijanec, 4. Sveta Marija, 5. Kuršanec, 6. Maruševec i 7. Ladanje Donje

7.jpg

4.jpg

1.jpg

2.jpg