Kulturni centar „Ivan Rabuzin“ koristit će obnovljive izvore energije

VV | 9.4.2021. u 17:47h | Objavljeno u Našim krajem

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač i Zvonko Vodopija iz tvrtke Vodopija d.o.o. potpisali su ugovor o radovima na gradnji fotonaponske elektrane za vlastitu potrošnju na Kulturnom centru „Ivan Rabuzin“ u Novom Marofu.

Vrijednost radova na gradnji 50 kW fotonaponske elektrane FE „Rabuzin 1“ je 345.895,38 kuna s PDV-om, a radovi bi trebali biti izvedeni u roku od 3 mjeseca.

Cijeli ovaj projekt korištenja obnovljivih izvora energije, s izradom glavnog projekta, nabavom i ugradnjom jedne nove fotonaponske elektrane za vlastite potrebe te stručnim nadzorom, vrijedan je 418.776,94 s PDV-om. Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, po Javnom pozivu za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u zgradama javne namjene, sufinancira ga s iznosom od 159.760,78 kuna odnosno 38,15 posto.

Gradonačelnik Jenkač ističe da je ovo samo jedan primjer brige o okolišu.

- Obnovljivi izvori energije nisu više budućnost, nego sadašnjost. I zbog brige o okolišu, ali i zbog mogućnosti da se koriste poticaji odnosno sufinanciranje projekta od strane Fonda, mi smo krenuli u ovu priču koja je sada pred svojim završetkom. Uskoro će naš reprezentativni objekt u centru Novog Marofa, naš Kulturni centar, imati fotonaponsku elektranu i proizvoditi električnu energiju za vlastitu potrošnju - izjavio je gradonačelnik Novog Marofa.

ugovor_fotonaponska_1.jpg

ugovor_fotonaponska_2.jpg

ugovor_fotonaponska_3.jpg

kc_rabuzin.JPG