Kroz projekt "Zaželi III – Grad Lepoglava" zaposleno deset gerontodomaćica! Foto: Grad Lepoglava

Kroz projekt "Zaželi III – Grad Lepoglava" zaposleno deset gerontodomaćica!

Grad Lepoglava/vv | 16.3.2023. u 10:33h | Objavljeno u Našim krajem

Vrijednost projekta je 538.000 kuna, a financiran je u potpunosti iz Europskog socijalnog fonda

Zahvaljujući projektu "Zaželi III – Grad Lepoglava" deset je žena s gradskog područja, iz skupine teže zaposlivih osoba, Grad Lepoglava zaposlio na pružanju podrške i potpore starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju, dok je 60-ak osoba starije životne dobi s gradskog područja, koje uglavnom žive same, dobilo toliko potrebnu pomoć u kući koja će im uvelike olakšati život.

- Ovo je hvalevrijedan projekt koji po drugi puta provodimo na području Grada Lepoglave. Uz to što ženama iz skupine teže zapošljivih omogućava pristup tržištu rada, projekt ima i važnu socijalnu komponentu. Naime, omogućava pružanje skrbi osobama kojima je naša skrb i pomoć potrebna, o čemu u Gradu Lepoglavi itekako brinemo. Ljudi i njihove potrebe na prvom su nam mjestu - istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić na predstavljanju projekta "Zaželi III – Grad Lepoglava".

large_projekt_zazeli_lepoglava_05.jpg

Vrijednost projekta je 538.000 kuna. Financiran je u potpunosti iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014. - 2020. godina, a trajat će u razdoblju od 21. prosinca 2022. do 21. kolovoza 2023. godine. Partneri Gradu Lepoglavi na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Varaždin, Hrvatski zavod za socijalni rad, Područni ured Ivanec i Hrvatski crveni križ Društvo crvenog križa Varaždinske županije.

- Projekt traje već tri mjeseca i izuzetno smo zadovoljni njegovom provedbom. Vjerujemo da ćemo ga uspješno i privesti kraju - istaknula je voditeljica projekta Jelena Vukašin. Projektom su zadovoljne i zaposlene gerontodomaćice kao i krajnji korisnici- starije i osobe u nepovoljnijem položaju.

large_projekt_zazeli_lepoglava_03.jpg

- Brinem o šest korisnika od 70 do 87 godina. Riječ je o slabo pokretnim osobama kojima je uz poslove poput odlaska u trgovinu i apoteku ili pomoći pri odlasku do doktora, važno druženje i razgovori. Volim raditi s ljudima i ovaj mi posao odgovara - pojasnila je na projektu zaposlena gerontodomaćica Antonija Žulić.

- Jako sam zadovoljna gerontodomaćicom. Sasluša me i obavi posao koji ja ne mogu. Da mi barem ostane sve dok sam živa - poručila je korisnica pomoći u kući Marija Kolar. Projekt doprinosi borbi protiv siromaštva te borbi protiv prerane institucionalizacije osoba starije životne dobi kojima je potrebna pomoć u svakodnevnom životu. Njime se podiže kvaliteta života stanovništva na području Grada Lepoglave.