Kroz projekt "Siguran Ludbreg 2" do povećanja sigurnosti djece

Varaždinske vijesti | 13.5.2017. u 12:01h | Objavljeno u Našim krajem

Siguran Ludbreg 2 naziv je projekta kojim će se pozitivno utjecati na povećanje sigurnosti djece vrtićke i osnovnoškolske dobi u cestovnom prometu preko upoznavanja djece o prometnim pravilima, propisima, signalizacijom te edukacija o tome kako se ponašati i izbjeći opasne situacije u prometu. Grad Ludbreg je nositelj projekta, dok u svojstvu partnera nastupaju Osnovna škola Ludbreg, Dječji vrtić Radost i Autoklub Ludbreg.

Na zajedničkom sastanku održanom u Uredu gradonačelnika Dubravka Bilića dogovoreni su daljnji koraci u provedbi projekta.

Radi se o projektu kojeg je odobrilo Ministarstvo unutarnjih poslova, a vrijednost mu je 28.000 kuna.

Na području Grada Ludbrega svakodnevno se kreće više od 1.000 djece koja se obrazuju u lokalnim obrazovno - odgojnim ustanovama. Najviše djece u školu putuje biciklom, autobusom i pješice u nesigurnim okvirima koji se odnose na visoki stupanj opasnosti zbog nepridržavanja prometnih pravila i propisa od strane drugih vozača i sudionika u prometu. Nesigurnosti također pridonosi dječje neiskustvo i niski stupanj znanja djece o potencijalnim opasnostima u prometu te nepoznavanje prometne signalizacije i pravila.

Kroz projekt bit će uključeno 100 djece vrtićke dobi i 100 djece osnovnoškolske dobi, roditelji, odgajatelji i profesori. Provodit će se zanimljive edukacije poput obrazovnih i likovnih radionica za najmlađe, naučit će se djecu kako se sigurno kretati u prometu i koji prometni znakovi su od najveće važnosti te im dati mogućnost da svoje stavove o prometu izraze preko svojih personaliziranih prometnih pravilnika i slikovnica.

- Kroz projekt djeca će učiti o sigurnosti o prometu na prometnom poligonu kroz provedbu škole za bicikliste i pješake i potrudit ćemo se da maksimalno utječemo na druge sudionike u prometu (roditelje, druge vozače) na način da im pokažemo važnost pridržavanja prometnih pravila, nekorištenja mobitela u prometu i potrebe povećane pozornosti prilikom vožnje u neposrednoj blizini obrazovnih ustanova. - rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Projekt će se provoditi u naselju Ludbreg, na prometnom poligonu za djecu osnovnoškolske dobi koji se nalazi na zemljištu Osnovne škole Ludbreg, u prostorima Osnove škole i u prostorima vrtića.

Označeno u