Ugovor o izvođenju radova potpisali su gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač i direktor Novokoma Marinko Hođa

Kreće uređenje okoliša i pila u centru Sudovca

Varaždinske vijesti | 4.3.2021. u 16:18h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Novi Marof kreće s uređenjem centra Sudovca na radost svih mještana. Riječ je o projektu vrijednom gotovo 130.000 kuna koji podrazumijeva restauraciju postojećeg pila te uređenje okoliša.  Ugovor o izvođenju radova potpisali su gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač i direktor Novokoma Marinko Hođa, a obuhva izvođenje soboslikarskih radova na pilu, odnosno bojanje postojećeg sakralnog obilježja u dva sloja, kao i djelomičnu restauraciju.

- U planu je i čišćenje i impregnacija svih betonskih površina, planirano je i uređenje kanala, postava rubnjaka i tlakavaca, a na sve postojeće kanalizacijske oklope stavit će se novi poklopci. Također, uredit će se zelene površine te postaviti nove klupe i cvjetne žardinjere - pojasnio je Hođa.

Gradonačelnik Jenkač naglasio je kako Grad podjednako uređuje sva naselja.
- Nakon što smo obnovili društveni dom, nastavljamo s daljnjim uređenjem Sudovca. To je najudaljenije mjesto od samog centra Novog Marofa, a kao što brinemo o uređenju samog centra grada, tako brinemo i o okolnim mjestima. Centar Sudovca mjesto je okupljanja brojnih mještana, a sada će imati uređen okoliš, pil, cvijeće, te klupe za druženje. Time dokazujemo da brinemo o svim područjima našeg grada i da želimo osigurati jednake uvjete života svih naših stanovnika, kako u centru grada, tako i na rubnim područjima – rekao je gradonačelnik.