Kreće priključenje na kanalizaciju u Ulici Nikole Tesle u Trnovcu Foto: Općina Trnovec Bartolovečki

Kreće priključenje na kanalizaciju u Ulici Nikole Tesle u Trnovcu

Varaždinske vijesti | 19.4.2019. u 16:15h | Objavljeno u Našim krajem

Nakon što su završeni radovi na izgradnji kanalizacije u Ulici Nikole Tesle u Trnovcu, iz Općine Trnovec Bartolovečki pozivaju mještane da se priključe na kanalizaciju. Kako bi se priključenje napravilo, vlasnici stambenih objekata trebaju se javiti u varaždinsko komunalno poduzeće Varkom te dogovoriti priključenje.

Podsjećamo, izgradnja kanalizacije u Ulici Nikole Tesle u Trnovcu jedno je od brojnih radova na komunalnoj infrastrukturi u općini Trnovec Bartolovečki. Prema sporazumu Općine Trnovec i Varkoma za kanalizaciju, ukupna vrijednost radova je 719.519 kuna plus PDV, a Općina i Varkom sufinancirali su po polovicu iznosa.

Načelnik općine, HNS-ov Zvonko Šamec, istaknuo je da se u suradnji s lokalnim tvrtkama poput Varkoma, ili državnim poput HEP-a, te uz pripremu projekata za prijavu na natječaje ministarstava i fondova, mještanima svih šest naselja u općini Trnovec Bartolovečki želi osigurati primjerena razina standarda življenja.

- Komunalna uređenja ulica doprinose ljepšoj vizuri naselja, ali još je važnije da osiguravamo primjerenu razinu komunalne opremljenosti i životnog standarda stanovnika u našim naseljima. Treba dodati i da se nakon komunalnih radova ulice uređuju tako da se poveća sigurnost prometa, što je još jedna važna stvar za kvalitetu života mještana - naglasio je načelnik Šamec.