Kreće energetska obnova Dječjeg vrtića Novi Marof vrijedna 2,7 milijuna kuna, a slijedi i dogradnja vrtića

Varaždinske vijesti | 7.3.2019. u 09:25h | Objavljeno u Našim krajem

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač i direktor Građevinarstva Stipić iz Svetog Ivana Zeline Mijo Stipić potpisali su u srijedu, 6. ožujka, ugovor o izvođenju radova na energetskoj obnovi objekta Dječjeg vrtića Novi Marof.

Vrijednost ugovorenih radova je 2,7 milijuna kuna s PDV-om. Gradonačelnik Jenkač istaknuo je da se radi o prvoj „fazi“ ulaganja u dječje vrtiće jer slijedi i dogradnja Dječjeg vrtića Novi Marof, a sve se prati i sufinanciranjem s državne razine. Radi se o sufinanciranju prihvatljivih troškova u iznosu od 852.563 kune Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, prema programu podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima.

vrtic_ugovor_4.JPG

- Prošle godine potpisali smo sporazum s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku za sufinanciranje. Energetska obnova dječjeg vrtića s novim igralištem sigurno će umanjiti potrošnju energenata i ostaviti više sredstava dječjem vrtiću za osnovne potrebe. Odmah nakon ovoga kreće raspisivanje javne nabave za dogradnju dječjeg vrtića, vrijednosti investicije do deset milijuna kuna. Za godinu i pol do dvije zaokružili bismo tako cijelu priču ulaganja u naš dječji vrtić - izjavio je Jenkač nakon potpisivanja ugovora.

Energetska obnova Dječjeg vrtića Novi Marof obuhvaća izmjenu stolarije, novu kotlovnicu, novu rasvjetu te kompletno uređenje fasade, solarne panele, kao i izgradnju odnosno proširenje dječjeg igrališta. Kroz javnu nabavu izabran je najpovoljniji ponuđač – Građevinarstvo Stipić.

- Zahvaljujemo Gradu Novom Marofu na povjerenju za obavljanje ovog delikatnog posla, građevinsko-obrtničkih radova na uređenju i adaptaciji dječjeg vrtića. Već surađujemo na uređenju društvenih domova u Orehovcu, Sudovcu i Završju Podbelskom koji su sada pred završetkom i nadamo se izvođenju još jednog posla na obostrano zadovoljstvo - kazao je direktor Mijo Stipić. Ugovorni rok za energetsku obnovu Dječjeg vrtića Novi Marof je pet mjeseci, a potom će 158 djece u šest odgojnih skupina, dvije jasličke i četiri vrtićke, vrijeme provoditi u kvalitetnijim uvjetima.

- Ova će obnova znatno utjecati na kvalitetu rada i uštedu na energentima, grijanju i vodi, a novo igralište će biti mjesto gdje će moći kvalitetno provesti svoje vrijeme, uz stručno vodstvo naših odgojitelja. Veselimo se i budućoj dogradnji jer je na čekanju za upis u Dječji vrtić Novi Marof između 80 i 100 djece. Natalitetna politika u gradu dobro funkcionira i ne bojimo se za budućnost. Uvjeti koje ćemo dobiti pružit će djeci sretno i veselo djetinjstvo - rekla je Karolina Fotak, ravnateljica Dječjeg vrtića Novi Marof.