Krajem tjedna započinju radovi na energetskoj obnovi zdravstvene ambulante u Petrijancu

| 2.10.2017. u 13:16h | Objavljeno u Našim krajem

Načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec danas je s direktorom tvrtke Stanoinvest Stankom Mikulićem potpisao ugovor o izvođenju radova na energetskoj obnovi zgrade zdravstvene ambulante u Petrijancu. Vrijednost radova iznosi 261.815 kuna s PDV-om, od čega Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije sufinancira 200.000 kuna, odnosno 75 posto.

- Energetska obnova obuhvaća zamjenu drvene stolarije s PVC stolarijom, zamjenu fasade i stropa budući da su postojeći energetski uvjeti katastrofalni. Usto, Općina će u sklopu ovih radova sufinancirati uređenje sanitarnih čvorova. Radovi počinju krajem ovoga tjedna, a trebali bi završiti početkom prosinca - pojasnio je Posavec dodavši da radovi neće utjecati na rad zdravstvene ambulante te će korisnici normalno koristiti sve usluge.

 DSC7403

Potpisivanju ugovora nazočio je i saborski zastupnik Mario Habek, inače stranački kolega načelnika Općine Petrijanec, koji je pohvalio činjenicu što je novi načelnik započeo s novim projektima.

- Ovo je vrijedan projekt, a korist će imati i mještani i sami zdravstveni djelatnici. Usto, donijet će i znatnu uštedu energije - kratko je rekao Habek napomenuvši kako će obnovljena zdravstvena ambulanta na neki način biti poklon novog načelnika mještanima za Božić.

Od ostalih projekata koji će se na području općine Petrijanec realizirati do konca godine su pak projekt nabave mini traktora, prikolice i ralice, odnosno opreme za nerazvrstane ceste vrijedan 260.000 kuna.

- Usto, u razgovorima sa školom razmišlja se o uvođenju produženog boravka koji bi sufinancirala Općina, a očekujemo i raspisivanje novog natječaja za energetsku obnovu na koji ćemo prijaviti neki od objekata u vlasništvu Općine - najavio je Posavec.

 DSC7392

 DSC7402

Označeno u