Kostanjevac: Želim umiriti stanovnike i naglasiti da ni u čemu neće biti u drugačijem položaju

| 7.4.2020. u 18:01h | Objavljeno u Našim krajem

Na inicijativu gradonačelnika Grada Varaždina Ivana Čehoka da se prošire područja na kojima bi se građani mogli kretati bez propusnica, a što su prihvatili i predstavnici općina i gradova koji su prisustvovali sastanku reagirao je načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac.

Njegovo reagiranje prenosimo u cijelosti:

- Ovih dana mediji su puni raznih inicijativa kojima je cilj olakšati kretanje i dnevne migracije stanovništva unutar županije. U Gradu Varaždinu bio je tako održan sastanak gradonačelnika sa načelnicima pojedinih općina, za koji Općina Vinica odnosno načelnik Općine ni načelnik Stožera civilne zaštite nisu dobili poziv. No ovim putem želim umiriti stanovnike Općine Vinica i naglasiti kako ni u čemu neće biti u drugačijem položaju od drugih budući da će i načelnik Općine i Stožer civilne zaštite podržati svaku inicijativu koja je naravno u skladu s odlukama nacionalnog Stožera civilne zaštite - izjavio je načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac.

Podsjetimo, sastanku su prisustvovali gradonačelnici Ludbrega i Varaždinskih Toplica, predstavnik Ivanca te načelnici općina Sračinec, Petrijanec, Jalžabet, Cestica, Trnovec Bartolovečki i Gornji Kneginec. Na sastanku je podržana inicijativa da se nacionalnom stožeru Civilne zaštite uputi molba da se dopusti osnivanje, ako je to potrebno, zajedničkog stožera za područje bivših zajednica općine, odnosno onih općina koje pokrivaju pojedine policijske postaje. Unutar tih područja građanima bi se dopustilo nesmetano kretanje.