Kostanjevac na potpisivanju ugovora s ministricom Žalac: "Ovo je dokaz razumne politike" Foto: Općina Vinica

Kostanjevac na potpisivanju ugovora s ministricom Žalac: "Ovo je dokaz razumne politike"

VV | 21.5.2019. u 15:20h | Objavljeno u Našim krajem

U Zagrebu je danas s ministricom regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijelom Žalac održano potpisivanje ugovora o  sufinanciranju projekata u 2019. godini prema programu Održivog razvoja lokalne zajednice.

Uz načelnike ostalih općina kojima su dojdjeljena sredstva, na potpisivanju ugovora bio je načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac, koji je potpisao ugovor o sufinanciranju projekta Općine Vinica „Rekonstrukcija društvenog doma u Marčanu".

- Ova dobivena sredstva, dokaz su skrbi Vlade Andreja Plenkovica, a posebno HDZ-ovih ministara za skrb i razumnu politiku prema jedinicama lokalne samouprave. Danas su dodjeljena sredsrva bez razlike na stranačku pripadnost, što je dobro i pohvalno, međutim to se nažalost nije dogodilo prilikom nedavne raspodjele sredstava Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja i ministra Predraga Štromara koji je kao naš žitelj ponovno oštetio "svoju"opcinu dodjelivši samo 78.000  kuna od traženih 860.000 kuna. Ovo je svijetli, razuman i egzaktni pokazatelj i pristup Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU od kojeg smo tražili 652.996,11 kuna i eto za sada dobili 300.000 kuna - rekao je načelnik Marijan Kostanjevac.